Selle aasta algusest alates on Tallinna Lastehaiglasse jõudnud ravile 62 koroonadiagnoosiga väikest patsienti.Foto: Vida Press
Uudised
11. märts 2021, 11:20

KOROONA OHTLIKUD TAGAJÄRJED: lastel tekib üha rohkem raskeid tüsistusi, mis vajavad pikka haiglaravi

Mida väiksem laps, seda kergemalt ta koroonat põeb, ent eelkooliealistel on hakanud mitu nädalat pärast haiguse kergelt läbipõdemist ilmnema hoopis rasked tüsistused, mis vajavad pikaajalist haiglaravi, näitab Tallinna Lastehaigla kogemus võitluses salakavala haigusega, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Selle aasta algusest alates on Tallinna Lastehaiglasse jõudnud ravile 62 koroonadiagnoosiga väikest patsienti.

„Kaks kuni kuus nädalat pärast koroona põdemist tekib lastel väga tõsine multisüsteemne põletikureaktsioon," kirjeldab lastehaigla pediaatriakliiniku juhataja dr Reet Raukas.

See konditsioon toob enamasti kaasa väga kõrge palaviku, vere põletikunäit läheb äärmiselt kõrgeks, tekib spetsiifiline lööve kätel-jalgadel, huuled ja silmad punetavad, labakäed ja -jalad võivad minna tursesse, sageli kaasneb ka kõhuvalu koos kõhulahtisuse ja oksendamisega.

„Kahjustatud on südame-veresoonkond, tekivad südame koronaaride muutused ja lihaskonna häired, haiguse arenedes võivad kaasneda ka neerupuudulikkus, maksafunktsiooni häired, muutused verehüübimises," loetleb dr Raukas.

Refereeritud artikli täistekst ERRi uudisteportaalis.