Foto: Martin Ahven
Uudised
12. märts 2021, 13:38

Valitsus otsustas: ministrid ja riigikogulased peavad saama koroonavaktsiini juba lähiajal (45)

Valitsus kiitis heaks ettepaneku võimaldada lähiajal koroona vastu vaktsineerimist riigikogu ja valitsuse liikmetele ning teiste põhiseaduslike institutsioonide juhtidele, et tagada keerulises kriisiolukorras tõrgeteta riigijuhtimine.

AstraZeneca vaktsiiniga vaktsineerimist võimaldatakse riigikogu ja valitsuse liikmetele, riigisekretärile, õiguskantslerile, riigikontrolörile, riigikohtu esimehele ning Eesti Panga presidendile.

President Kersti Kaljulaid sai 5. märtsi hommikul koroonaviiruse vastase AstraZeneca vaktsiini süsti.

Reedehommikuse seisuga on vaktsineerimisi tehtud kokku 122 087 inimesele. 71 369 inimest on saanud ühe doosi, 50 691 on saanud mõlemad doosid. Ööpäeva jooksul manustati 11 128 doosi, kokku on manustatud 172 778 vaktsiinidoosi. 

Eelolevatel nädalatel jätkub paralleelselt perearstide juures riskirühma kuuluvate inimeste vaktsineerimine ning erinevate tervishoiuasutuste juures eesliinitöötajate – haridusasutuste töötajate, politsei- ja päästeteenistujate ning kohalike omavalitsuste sotsiaalhoolekande valdkonna töötajate vaktsineerimine. 

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Esmajärjekorras võimaldatakse vaktsineerimist tervishoiutöötajatele ning tervishoiuasutuste töötajatele, hooldekodude töötajatele ja elanikele ning üle 70-aastastele ja teatud diagnoosidega inimestele, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem. Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses COVID-19 vaktsiine võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.