Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
12. märts 2021, 18:46

ESIKOHT: Eesti edestab Tšehhit ja on nüüd maailma suurima nakatumisnäitajaga riik (115)

Kui üle maailma on koroonaviirusega nakatumine languses, siis on kaks riiki, mis on pingsalt võidelnud kõrgeima koroonanakatumisega edetabeli esikoha eest – Tšehhi ja Eesti. 

Eestis pole enam ühtegi paika, mis oleks koroonaviirusest puutumata, selgus reedesel terviseameti pressikonverentsil. „Me kaotasime viimase katmata maatüki: Ruhnu saarel on üks positiivne, kes läks küll sinna Tallinnast,“ teatas terviseameti juht Üllar Lanno.

Koroonanakatumise edetabeli tippu sattus Eesti aga viimase nädala tulemusega – miljoni elaniku kohta on positiivse koroonaproovi saanud 1111 inimest. Tšehhis, kus nakatumine on viimastel nädalatel langustrendis, on sama näitaja 1086.

"Vaatasin juba eelmisel nädalal, et Tšehhi trend on aeglustumas ning Eestis piirangud nii kiirelt mõju avaldama ei hakka," kommenteeris akadeemik Krista Fischer Delfile

Meie lähinaabrite vastavad nakatumisnäidud on Johns Hopkins University andmetel järgmised: Rootsi 383, Läti 273, Leedu 162 ja Soome 113.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 7237 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1358 ehk 18,8% testide koguarvust. Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 86, haiglaravi vajab 658 patsienti. Kokku on Eestis surnud 695 koroonaviirusega nakatunud inimest.