Mart Seim.Foto: Erki Pärnaku
Spordivaria
19. märts 2021, 09:49

Positiivse koroonaproovi andnud Mart Seim loobub EMist, kuid olümpiavõimalus säilib (2)

Tokyo olümpiamängudele pürgivat tõstjat Mart Seimi tabas hiljuti tagasilöök. 30aastane sportlane nakatus Pärnus treenides koroonaviirusega ja peab aprilli alguses Moskvas peetavad Euroopa meistrivõistlused vahele jätma.

Seimi treenerist isa Alar ütles täna Õhtulehele, et kolm päeva tagasi osutus nii tema poja kui ka tema teise õpilase Leho Penti koroonatest positiivseks. Suure tõenäosusega nakatusid nad toidupoes. Mõlemad sportlased kasutasid küll maski, kuid järjekorras nende lähedal seisnud ostja ei suutnud oma köhahoogusid tagasi hoida ja ilmselt levisid pisikud nii mitmete kauplusekülastajateni.

Seim oli jõudnud juba heasse vormi, paraku tabas teda nüüd tagasilöök. Samas kinnitas juhendaja, et EMist loobumine ei tähenda katastroofi. "Kvalifikatsioonivõistlus toimub 31. mail, saame ettevalmistuseks kaks kuud lisaaega," lausus Alar Seim.

Venemaa pealinna EMile minek ei ole mitmes mõttes võimalik. Esiteks ei saa Seim ega Pent praegu treenida, teiseks peaks nad 72 tundi enne sõitu andma negatiivse koroonaproovi. "Vastasel juhul ei luba Venemaa neid riiki sisse, aga nelja vajalikku päeva pole meil kuskilt võtta," sõnas Alar Seim.