Foto: Kenno Soo
Uudised
31. märts 2021, 12:15

FOTOD | OHTLIK JA EKSITAV REKLAAM! Koroonaviiruse raviks soovitatakse MMSi (38)

Viljandi ja teiste linnade bussipeatustesse kerkisid plakatid, mis reklaamivad kloordioksiidi ehk MMSi koroonaviiruse imeravina, millega saab pandeemia kiiresti lõpetatud.

Kloordioksiid on aine, millel on mikroobe hävitav toime, mida kasutatakse valgendajana, kõvade pindade desinfitseerimiseks ja vee puhastamiseks tingimustes, kus pole saada puhast joogivett. Oma olemuselt on kloordioksiid biotsiidina käsitletav aine.

Suuremate koguste manustamisel võib kloordioksiid põhjustada seedetrakti, silmade ja hingamisteede ärritust, iiveldust, oksendamist ning kõhulahtisust. Kõrvaltoimetena on kirjeldatud ka vereloome kahjustusi ja neerupuudulikkust.

Sarnased reklaamplakatid pandi püsti ka Pärnusse, mis jäi silma riigikogu liikmele Annely Akkermannile. "Kuigi riigikogu liikmete postkasti spämmitakse tuhandete kirjadega, et koroonat ei ole olemas. Siiski Pärnus levib uudis, et koroona ikkagi on olemas, aga sellest saab vabaks WC-puhastajat või pesuvalgendit juues," kirjutab Akkerman sotsiaalmeedias.