Tanel KiikFoto: Martin Ahven
Uudised
31. märts 2021, 22:30

Operatsioon Kevade Plaan jõus? Tanel Kiik: arutame küsimust neljapäeval valitsuses (56)

Plaani järgi saaks Eesti juba raamlepinguga soetatud 300 000 Jansseni vaktsiinidoosi teistest riikidest kärmemalt kätte.

Eesti Ekspress kirjutas paar nädalat tagasi Eesti eri valdkondade tipptegijatest kokku pandud tiimist, kes proovivad vaktsiinifirma Johnson & Johnsoni juhtidega kaubale saada – vaktsiinifirma annaks Eestile kiiresti ja palju vaktsiini, Eesti tasuks neile vaktsineerimisega seotud teadusandmete ja -uuringutega.

Teisipäeva õhtul toimus 40minutiline konverentskõne, kus osalesid tervise- ja tööminister Tanel Kiik, sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse, vaktsiinitootja Jansseni [Johnson & Johnsoni Euroopa firma – toim] Balti üksuse juht Laura Saar ja mitu Kevade Plaani esindajat.

"Kõne eesmärk oli kuulata otseallikast, mis on ettevõtte vaktsiinitarnete hetkeseis, mis on võimalused selliseks koostööks mistahes teadusuuringu raames ja kas ettevõttelt on tulnud mingit ametlikku tagasisidet Kevade Plaani osapoolte pöördumisele," rääkis Tanel Kiik kolmapäeval Delfile. "Homme arutame seda küsimust ka valitsuse tasandil, kas ja milliseid täiendavaid samme on võimalik riigil astuda, et sellise teadusuuringu võimalikkust suurendada."

Refereeritud artikli täistekst Delfis.