Kersti Kaljulaid sai teise koroonavaktsiini süsti.Foto: Facebook/Kersti Kaljulaid
Uudised
1. aprill 2021, 19:11

Kersti Kaljulaid sai teise vaktsiinisüsti: „Kui see võimalus end vaktsineerida avaneb, kasutage seda.“ (29)

President Kersti Kaljulaid teatas Facebookis, et sai täna teise koroonavaktsiini süsti. Ta paneb inimeste südamele vaktsineerimise võimaluse tekkimisel see ka ära kasutada. 

"Täna varahommikul sain Põhja-Eesti Regionaalhaiglas kätte ka teise doosi kroonviiruse vastast AstraZeneca vaktsiini. Esimese süsti järel oli enesetunne hea ning praegu pärast teist süsti ei ole ükski kõrvalnäht endast märku andnud," kirjutas president sotsiaalmeedias. 

Ta lisas: "Järgnevatel nädalatel jõuavad Eestisse varasemaga võrreldes päris suured vaktsiinitarned ning panen veelkord ka omalt poolt südamele – kui see võimalus end vaktsineerida avaneb, kasutage seda."

Kaljulaid palus ka enda jälgijatel rääkida enda vanemate või vanavanematega, et nad kasutaksid võimalust ja laseksid nädalavahetusel end kaitsepookida - Tallinnas on Tondiraba ja Sõle vaktsineerimiskeskuses sadu vabu aega. 

"Te kaitsete nii enda vanemaid ja ennast, aga te kaitsete nii ka kõiki neid, kes mingil põhjusel end vaktsineerida ei saa või kelleni pole vaktsineerimisjärjekord veel lihtsalt jõudnud," sõnas Kaljulaid. 

Miks nii ruttu?

AstraZeneca on oma ravimilehele märkinud, et kahe süsti vahel peaks olema neli kuni 12 nädalat. Eestis jäetakse vahele 12 nädalat, kuid president sai esimese süsti 5. märtsil ja teise juba 1. aprillil. Õhtuleht uuris, miks sai Kaljulaid teise doosi tavapärasest kiiremini.

"President Kaljulaidi vaktsineerimine on olnud seotud tema visiidi ettevalmistamisega Afganistani Islamivabariiki. Kuna visiit on planeeritud aprillikuusse, siis sellest tulenevalt tuli ka teise süsti aega selle järgi planeerida. Täna saigi esimesest süstist ka neli nädalat mööda," seletas presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Riigipea visiidi eesmärk on arutada nii Afganistani kui ka NATO missiooni juhtkonnaga olukorda piirkonnas ning Eesti kaitseväe missiooni võimalikku jätkamist.