Teet MargnaFoto: Karli Saul / Ekspress Meedia
Inimesed
4. aprill 2021, 16:33

Teet Margna püüdis ka koroonavaktsiini saada: seisin nagu vaene patune spordisaali uksel, müts pihus ja kehv tunne hinges (78)

Saatejuht Teet Margna kirjeldab Facebookis, kuidas püüdis temagi nädalavahetusel toimunud massvaktsineerimisest osa saada. Mees küll teadis, et sinna odatakse 60+ inimesi ja tema oma 48 eluaastaga ei kvalifitseeru, kuid et mitmed tema sõbrad ja eakaaslased olid samas vaktsiini saanud. 

"Kas oli põhjuseks viga e-registris, või "hooletute" meditsiinitöötajate liiga pehmes südametunnistuses – aga fakt jäi faktiks – vaktsineeritud. Soovitus oli – mine proovi – vaktsineerimiskeskused tühjad, segadust palju, talgud läbi kukkumas. Üldiselt pole mul kiiret, aga ma pooldan vaktsineerimist ja andsin sellest kuu aega tagasi teada ka oma perearstile. Mõistan, et see ei taga minu ennetähtaegset vaktsineerimist, aga noh, kunagi ei tea. Seni siiski pole veel kõnet tulnud," kirjutab Margna.

"Suurte talgute ja sõprade soovituste ajel jõudsingi tunnike enne uste sulgemist Sõle spordikeskuse juurde. Rahvast tunglemas ei olnud. Ega tegelikult kedagi ei olnud .. peale 3–4 Mupo töötaja, kes suuremate rahvahulkade taltsutamiseks kohale olid palutud ja nüüd  kannatlikult kohapeal tammudes külma tuult trotsisid.

Natuke piinlik oli kah nendeni jõudes nalja visata, et olen 72 … heheh … 1972. Ja-jah … aga siis te kahjuks ikka ei saa vist seda süsti, arvati. Samas lubati mind ikkagi edasi, et ehk on tund enne uste sulgemist minister Kiik mingi suuremeelse erandi teinud vms. Spordisaali uksel oli veel inimesi. Seekord siis arvatavasti Confido töötajad, kes sama nalja peale arvasid, et ma vist pigem 27. Aga talgute reglemendi järgi nad mind siiski edasi ei saa lubada.

Veel kord tuli appi vapper Mupo töötaja, kes läks lausa saali ja küsis "kõige kõrgemalt", et kas tehakse ehk mingeid talgute "halastuslaske". Seisin siis nagu vaene patune seal spordisaali uksel, müts pihus ja kehv tunne hinges. Nagu tahaks mõne toreda vanainimese eest elupäästva eliksiiri ära napsata... "Pole ette nähtud" oli ootuspärane vastus ja meenus nõukaaegne nali "ne položenno". Arusaadav. Ootan sügist."