Pühapäevane NETSi ja koroonapiirangute vastane meeleavaldus Vabaduse väljakul.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
16. aprill 2021, 13:24

Politsei peadirektor: kapo hoiatas, et põhiseaduslik kord võib olla ohus (85)

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles Delfi saates "Vilja küsib", et kaitsepolitsei andis enne eelmise nädalavahetuse meeleavalduste eel välja ohuhinnagu, mille kohaselt võis Eesti põhiseaduslik kord olla ohus. 

Vaheri sõnul lähtus politsei nädalavahetuse eelsel ajal 8. aprillil kahest olulisest dokumendist: terviseameti nakkusohu hinnangust ja kaitsepolitsei koostatud ohuhinnangust. 

Terviseameti väljastatud kõrge nakkusohu hinnang oli tingitud paljude inimeste pikaajalisest liiga lähedast kokku tulemisest. Kaitsepolitsei andis aga oma ohuhinnangu. "Ma ei saa sellest kahjuks palju rääkida, aga ohuhinnang ütles, et põhiseaduslik kord võib olla ohus," ütles Vaher. 

Ta lisas, et kaitsepolitsei ohuhinnangust tulenevalt planeeris politsei ka enda tegevusi, aga lähemalt ei saa kommenteerida. "Kujutage ette, et ma räägin teile kõik siin ära ja vastane, kes tahab meile halba, seda kõike kuuleb. Ma ei saa seda praegu kommenteerida," sõnas Vaher. 

Vaher ütles ka Vilja Kiisleri küsimustele vastates, et politsei jõudemonstratsiooni pole toimunud, vaid korrakaitsjad käitusid selliselt, nagu neid on välja õpetatud. Vaher kinnitas, et kõik meeleavaldused on lubatud ja inimeste sõna on jätkuvalt vaba, aga kriisiolukorras on valitsus kehtestatud piiranguid, mida tuleb täita.

Vaata täispikka saadet Delfist!