Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp.Foto: Kuvatõmmis videost
Uudised
26. aprill 2021, 12:53

VIDEO | Terviseamet: enim on nakatumisjuhtumeid sisse toodud Egiptusest (72)

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ja COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer andsid esmaspäeval pressikonverentsi, et rääkida COVID-19 hetkeolukorrast Eestis.

"Oleme nakatumistasemega jõudnud jõulude-eelsele perioodile," rääkis terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp. "Olukord on paranemas, aga pole veel normaliseerunud." 

Ta lisas, et enim toodi nakatumisjuhtumeid sisse Egiptusest – 23.

"Covid-pandeemia ajal ei tuleks mõelda, et kõik, mis pole keelatud, on lubatud. Praegu ei ole tervemõistuslik tegevus eksootilistesse riikidesse reisida. Ükski riik ei suuda praegu tagada inimeste terviseohutust," rõhutas tervise- ja tööminister Tanel Kiik, et reisimisega tuleks praegu oodata. 

COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer teavitas, et sellest nädalast hakatakse pakkuma kodus vaktsineerimist neile, kellel on raske arsti juurde liikuda. Vaktsineerimiseks kasutatakse ühedoosilist Johnson & Johnsoni tütarettevõtte Janssen COVID-19 vastast vaktsiini.