Indias lisandub umbes iga nelja minuti tagant uus koroonaohver. Ja olukord muutub aina hullemaks.Foto: AP/Scanpix
Maailm
26. aprill 2021, 16:16

INDIA KOROONAMÖLL: Eesti eksperdi arvates on viiruse plahvatusliku leviku põhjuseks pigem muretu suhtumine, mitte uus tüvi (1)

Üha süvenev koroonapandeemia tekitab Indias paanikat. Esmaspäeval lisandus ligi 353 000 uut nakatunut, millega purustas Aasia suurriik viiendat päeva järjest kurva maailmarekordi. Rakubioloog Toivo Maimets usub, et Indias võib viiruse ägeda leviku taga olla pigem esimesele lainele järgnenud muretus ja reeglite eiramine, mitte viiruse uus tüvi. 

Olukord Indias pole sugugi kiita. Delhis on haiglad pungil patsiente täis ja uusi abivajajaid enam vastu ei võeta – ravivõimaluste pakkumine pole lihtsalt võimalik. Mõne haigla ette tänavatele on kogunenud suur rahvamass, mis koosneb enamjaolt haigetest, ent ka nende lähedastest, kes ametnikelt lausa põlvili paludes abi nõuavad. Mitmes raviasutuses on lõppenud ka hapnikuvarud, mis on otseselt põhjustanud paljude inimeste surma. Kuna testimisvõimekus ei suuda olukorraga kaasas käia, võib oletada, et nakatunuid on riigis tunduvalt rohkem kui järeldub avaldatud statistikast.

Edasi lugemiseks: