Uudised
1. mai 2021, 09:00

Terviseuudised: naudi põnevat raamatut ja liigu värskes õhus taskuhäälingut kuulates

Naistelehe terviseuudised soovitavad põnevat lugemiselamust ja taskuhäälingut!

LOE
Kahe aastaga 38 kilo kergemaks


Lihtne on kaalu kerkides kohandada oma elu ja tegemisi ning elada õnnelikult edasi – selline oli ka Üllar Priks. Siis avastas mees, et pärast kõndimist muutus enesetunne paremaks. Ja siis läks trenni. Ja siis hakkas veganiks. Nüüd on 38 kilo kergem. Aga loe ise, oma loo pani ta kirja humoorikasse teosesse «Viina ja viineri vahel ehk paadunud elunautija trennipäevik». Kui see end kätte võtma ei innusta, siis naerda saad ikka. Ka naer parandab tervist!

Hind veebipoes helios.ee 14.18 eurot.

LIIGU
Ühest trennist nädalas ei piisa!

Uuringud näitavad, et inimene istub keskmiselt 8–9 tundi päevas. Pika istumise käigus tekib kehas rida südant ja veresooni kahjustavaid muutusi, näiteks tõuseb trombioht ja kiireneb lupjumine. «Üks kord nädalas tehtav treening ei kompenseeri eelnevate päevade puudujääki ega kaitse südant piisavalt. Päevas tuleb mõõdukalt liikuda vähemalt 30 minutit või kolm kilomeetrit,» rõhutab südamearst Margus Viigimaa.

KUULA
Tervisest iga nurga alt


Tervisekassa on käivitanud taskuhäälingusarja, kus tuleb koos säravate saatekülaliste ja oma ala ekspertidega vaatluse alla nii vaimse kui füüsilise tervise hoidmist ja edendust käsitlevad põnevad teemad. Tervisekassa soundcloudi kanalil (soundcloud.com/tervisekassa) leiab juba põnevat kuulamist kehakaalust, dieetidest ja toitumisest ning laste hammaste tervise hoidmisest. Saadet juhivad Tervisekassa avalike suhete ja tervise edenduse eksperdid.