Foto: Stanislav Moshkov
Uudised
3. mai 2021, 11:10

Tänasest saavad vaktsineerimisele registreeruda 50+ vanuses inimesed (5)

Esmaspäevast saavad üleriigilises digiregistratuuris koroonaviiruse vastasele vaktsineerimisele aja kirja panna 50+ vanuses inimesed. 

Vaktsineerimisele kuuluvate inimeste hulk kasvas täna seega 130 000 inimese võrra. Varem oli vaktsineerimine avatud riskirühmadesse kuulujatele ja vanematele kui 65aastastele. 

Registreerimine ei alanud aga viperdusteta. Kell 9.21 teatas Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) kommunikatsioonijuht Karilin Engelbrecht, et 50+ vanuses olevad inimesed ei saa veel registreeruda ning mure lubati lahendada paari tunniga. Küll aga nii kaua ei läinud ning juba kell 10.01 teatas Engelbrecht, et nimekirjad on avatud ning tervishoiuteenuse osutajad avavad järjest vabu aegu. 

Vaktsineerimise aegasid pakuvad digiregistratuuris City Tervisekliinik, Corrigo, Eesti Diabeedikeskus, Hiiumaa Haigla, Ida-Tallinna Keskhaigla, Ida-Viru Keskhaigla, Järvamaa Haigla, Jõgeva Haigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Läänemaa Haigla, Lõuna-Eesti Haigla, Medita Kliinik, Põlva Haigla, Qvalitas Arstikeskus, Rakvere Haigla, S Silmarõõm, Sanatoorium Tervis, Tallinna Eriarstikeskus, Tartu Ülikooli Kliinikum, TNP Konsultatsioonid, Viljandi Haigla ja Viru Haigla.