Kõik klassiruumid lähiajal veel ei täitu.Foto: Teet Malsroos
Uudised
4. mai 2021, 14:34

Valitsus lükkas kõigi laste kooli lubamise otsuse taas edasi (37)

Valitsus ei suutnud teisipäeval kokku leppida kõigi laste kooli lubamist ning hakkab teemat uuesti arutama järgmisel nädalal, kui on rohkem teada 3. maist rakendunud leevenduste mõjud, vahendab ERR-i uudisteportaal

"Valitsus lähtus asjaolust, et me ei tea, milline saab olema eile jõustunud leevenduste mõju nakatumisele. Me teame, et nakatumisnäitaja R on pigem liikunud ülespoole, ehk et on selge risk, et nakatumise näitajad hakkavad taas tõusma," ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik ERR-ile.

Ta lisas, et valitsus jätkab piirangute arutamist järgmisel nädalal, kui on näha, kuidas mõjusid esmaspäeval jõustunud leevendused, kui algklassid ning lõpuklasside õpilased said taas kontaktõppele, avati ka kaubanduskeskused ja söögikohtade väliterrassid. 

Kiik rõhutas ka seda, et nakatumisnäitaja R on tõusnud ja praegu ainult pisut alla ühe - tasemel 0,9 või isegi juba 0,95 juures. "Ja see hinnang ei võta ju arvesse eilseid leevendusi. Ehk reaalselt võib öelda, et arvestades juurde leevendused, siis on R tõenäoliselt see nädal juba 1. Ja see on ka põhjus, miks me ei saanud kiirustada uute otsuste tegemisega," rääkis ta.