Jüri Ratas.Foto: Martin Ahven
Uudised
4. mai 2021, 16:17

Jüri Ratas sai lõpuks Pfizeri koroonavaktsiini (62)

Riigikogu esimees, endine peaminister Jüri Ratas sai täna Ida-Tallinna keskhaiglas (ITK) esimene koroonaviiruse vastase süsti. 

"Sain täna vaktsiini. Pfizeri vaktsiin oli vist," ütles Ratas ERR-ile. Ta täpsustas, et kutse vaktsineerimisele sai ta haigla ehk ITK poolt.

Jüri Ratas pidi algselt saama 6. aprillil vaktsiini, kuid loobus siis sellest – lubatud Pfizeri asemel süstiti riigikogu liikmetele hoopis AstraZenecat. 

„Tegin otsuse tänaseks planeeritud vaktsineerimine edasi lükata, toetudes enda perearsti soovitusele. Vaktsineerin ennast kindlasti niipea, kui saan perearsti soovitusi järgida ning järjekord minuni jõuab,“ selgitas Ratas Facebookis toona loobumise põhjuseid.

Ometi alles loetud päeva varem kirjutas tipp-poliitik samas: „Kavatsen kasutada mulle kui riigikogu liikmele pakutud võimalust teha Covid-19 vastane kaitsesüst.“

Kui ITK aprilli alguses veel vaktsineerimata riigikogu liikmetega ühendust võttis, teavitati neid, et 6. aprillil on kavas manustada Pfizeri toodetud ravimit. See aga ei sobinud riigikantseleile, kes märtsi algul poliitikute vaktsineerimise teema tõstatas: et suurendada elanikkonna usku AstraZeneca vaktsiini, tuleb ministreid ja riigikogulasi just sellega kaitsesüstida. Stenbocki majast antigi päev enne vaktsineerimist ITK-le korraldus vaktsiin välja vahetada. Pärast seda loobus Ratas ka AstraZeneca koroonasüstist.