Foto: Stanislav Moshkov
Uudised
5. mai 2021, 09:08

Tanel Kiik: vaktsiinide laojääk võiks olla väiksem (16)

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik nõustub riigikontrolli kriitikaga, et kohati seisab Eestis laos liiga suur kogus vaktsiinidoose, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Minister kordas juba varem öeldut, et suur osa laos seisvatest annustest on mõeldud teisteks doosideks, eeskätt AstraZeneca puhul, mille osas pole sel nädalal ühtegi tarnet oodata. Ka järgmise nädala tarned pole kinnitatud, mistõttu tuleb Kiige sõnul teatud varu hoida.

"Ma olen selles mõttes riigikontrolliga nõus, et see laojääk võiks olla väiksem ehk praegu see varu on mõnevõrra suurem kui teise doosi vajadus eeldaks. Praegu tegeletaksegi sellega, et erinevate tervishoiuvaldkonna asutustele vaktsiine laialil jaotada ja vaktsineerimisaegu inimestele avada," rääkis Kiik, kinnitades, et eesmärk on nii palju vaktsiine kui võimalik esimeseks doosiks ära kasutada.

AstraZenecaga seotud probleeme kirjeldades rääkis Kiik, et näiteks eelmisel neljapäeval saabus seda vaktsiini suures koguses – 65 000 doosi. Tarned kinnitatakse ette aga väga lühiajaliselt ning näiteks seda, kui suur on järgmine AstraZeneca tarne, Eesti vaktsineerimiskorraldajad praegu ei tea ning seetõttu on ka sellega toimetamist keeruline planeerida.