Mart LuikFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
5. mai 2021, 11:59

VIDEO | Mart Luik lahkub poliitikast ja asub tööle Tallinna ettevõtlusdirektorina (8)

Kolmapäevasel Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil osalesid linnapea Mihhail Kõlvart, abilinnapea Kalle Klandorf. Pressikonverentsil teatati, et Tallinna ettevõtlusdirektoriks saab Isamaa erakonna juhatuse liige Mart Luik. 

Enne uude ametisse asumist lahkub Luik Tallinna linnavolikogust, kus ta töötas volikogu aseesimehe ja Isamaa fraktsiooni juhina. Samuti ei kandideeri ta sügisel kohalike omavalitsuste valimistel. „Jään küll edasi erakonna liikmeks, aga lahkun tegevpoliitikast,“ ütles Luik.

Strateegiakeskuse ettevõtlusteenistust juhtima asuv Luik peab kõige olulisemateks ülesanneteks Tallinna kujundamist juhtivaks digipealinnaks, linnaga seotud ettevõtete järelevalvet, dialoogi eraettevõtetega ja alustavate ettevõtete toetamist ning ringmajanduse viimist Põhjamaade pealinnadega võrreldavale tasemele.

„Ettevõtlusameti meeskond on teinud suurepärast tööd alustavate ja väikeettevõtete toetamisel ja nõustamisel ning Tallinna turundamisel maailmas," ütles Luik. "Eesti arengu mootoriks olevas Tallinnas peakski valitsema suhtumine, kus ettevõtlikkus on väärtustatud ja ettevõtjad saavad pidada linna heaks partneriks. Tallinn on fantastiline bränd ja linna rahvusvahelise kuvandi laiendamisel on suur kasvupotentsiaal. Üheks olulisemaks esmaseks fookuseks on turismimajanduse taaskäivitamine, et pärast koroonaviirusega seotud kriisi ületamist jätkata suurürituste toomist Tallinna: olgu selleks rahvusvahelised konverentsid, spordivõistlused või kultuuriüritused."