Tanel KiikFoto: Kaader otseülekandest
Uudised
11. mai 2021, 13:47

VIDEO | Tanel Kiik: vaktsiinidoosist keegi ilma ei jää (28)

Vaktsineerimise korraldusest alates 17. maist räägivad tervise- ja tööminister Tanel Kiik, COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer, töörühma juhi asetäitja Arkadi Popov ja Eesti Perearstide Seltsi juht Le Vallikivi. 

Vaktsineerimise töörühm otsustas esmaspäeval, et 16–49aastaste vanuserühma rohkem tükeldama ei hakata ning alates 17. maist saavad lasta end vaktsineerida kõik soovijad.

"Ükski inimene vaktsiinidoosist ilma ei jää," kinnitas tervise- ja tööminister Tanel Kiik, et tarned on  paremaks läinud. Eesti on ostnud või broneerinud 4,7 miljonit vaktsiinidoosi ning kõik täisealised elanikud saavad kaks doosi suve lõpuks.

Vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer täpsustas, et vaktsineerimise broneeringutel on kindel kate olemas ning kui esimese doosi aeg on digiregistratuuris kirja pandud, siis see ka toimub. Teise doosi aeg pannakse kirja esimese süsti saades.

Marek Seeri sõnul on neljapäevast võimalik 40+ inimestel end registreerida vaktsineerimisele. 

Arkadi Popov andis teada, et avatakse taas vaktsineerimiskeskused. "Need neli keskust üle Eesti peavad töötama 7 päeva nädalas ning neile ei laiene  elukoha ja vanusega seotud piiranguid."

Tallinnas avatakse kaks vaktsineerimiskeskust. Üks kultuurikeskuses Kaja ja teine Todniraba jäähallis. Mõlemad on avatud 9.00-20.00. ja üks vaktsineerija jõuab vaktsineerida tunnis vähemalt 15 inimest. Jätkub vaktsineerimine Tartu A. Le Coqi spordihoones. Pärnus avatakse vaktsineerimiskeskus  sanatooriumis Tervis Pärnu haigla baasil, lisaks avatakse keskused ka Narvas ja Rakveres.

Eestisse peaks mai- ja juunikuu jooksul esialgsete tarnegraafikute alusel tulemas suurusjärgus 900 000 doosi vaktsiini.