KUI VAKTSIIN ON OLEMAS, SIIS ON VAKTSINEERIMINE MÕISTLIK: Covid-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer töötab selle nimel, et sügiseks oleks süsti saanud võimalikult paljud Eesti inimesed.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
11. mai 2021, 16:39

Eesmärk: augusti lõpuks on 70% Eesti elanikest vaktsineeritud

MIS? KUIDAS? KUI PALJU? Süstimistalgute pealik Marek Seer: „Elavat järjekorda me koroonavaktsineerimise kohtadesse ei tekita.“

„Parem ükskõik milline vaktsiin kui üldse mitte vaktsiini,“ ütleb Eesti massvaktsineerimise pealik Marek Seer, kes on viimased 15 aastat igal sügisel vaktsineerinud ennast gripi vastu ning vaktsineeriks ennast ka Covidi vastu igal aastal, juhul kui selline vajadus peaks selguma.

„Parem ükskõik milline vaktsiin, kui üldse mitte vaktsiin,“ ütleb Eesti massvaktsineerimise pealik Marek Seer, kes on enda sõnul viimased 15 aastat igal sügisel vaktsineerinud ennast gripi vastu ning vaktsineeriks ennast ka Covidi vastu igal aastal, juhul kui selline vajadus peaks selguma.

Ametlikult kõlab Marek Seeri tiitel Covid-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht ja tema töö eesmärgiks on seatud 70 protsendi Eesti elanikkonna kaitsepookimine augusti lõpuks. Eesmärgi saavutamiseks läheb järgmisest nädalast lahti kõikide 16aastaste ja vanemate vaktsineerimine. Suured vaktsineerimiskeskused pannakse püsti suuremates linnades, pealinnas isegi kaks, kindlasti saab vaktsineerida iga maakonnakeskuse haiglas.

Edasi lugemiseks: