Roman Suik pereringis.

Foto: Erakogu
Uudised
13. mai 2021, 13:23

UUS LOOTUS KOGU PERELE: vähiravifond hakkas toetama vanaisa, kes mujalt ei saa enam abi

Aprilli lõpust asus vähiravifond „Kingitud Elu“ toetama 59-aastast isa ja vanaisa Roman Suiki, kellel on diagnoositud söögitoru lamerakk-kartsinoom. Fondi toel alustab mees hinnalise raviga, mis kingib lootust ja loodetavasti ka elupäevi.

„Soovime terve perega teid tänada, et olite nõus toetama minu ravi. Te andsite meie perele uue lootuse haigusega võidelda," kirjutas Roman vähiravifondile.

„Olen 59-aastane mees, mul on kaks last ja kaks lapselast. Meie pere jaoks algas teekond tegelikult juba üle kahe aasta tagasi kui pistsin rinda tugevate selja- ja rinnaku valudega.  Eelmise suve alguses õnnestus lõpuks saada saatekiri gastroskoopiasse.  Sealt sai alguse teekond, leppimaks teadmisega, et mul on neljanda staadiumi söögitoruvähk.

Kohe alustati ka raviga, mis koosnes kahest kolmekuusest keemiaravikuurist. Esimene ravi tõi positiivseid tulemusi: vähk taandus mõningal määral ning mõistlik oli jätkata sama raviga.

Alustasime uut ravikuuri, kuid selle kuuri keskel muutus söömine aina keerulisemaks. Kui muidu õnnestus süüa püreestatud toitu, siis kahjuks ei tahtnud ka sedasi söömine enam õnnestuda. Samuti muutus keeruliseks keemiatablettide võtmine.

Kuidagi sai see kuur läbi tehtud ja söök söödud. Kahjuks ei olnud seekord kompuuteruuringu tulemused enam nii rõõmustavad. Söögitorus asuv kasvaja oli suurenenud ning tuli välja mõelda uus plaan. Kuna söömine enam ei õnnestunud, siis paigaldati söögitorusse stend.

Peale stendi paigaldust sain ka täiesti uue ravi. Ravi oli oma olemuselt agressiivsem, mis andis tunda ka enesetundele. Kahjuks peab tõdema, et sellest ravist ei olnud kasu. Viimane kompuuter ei toonud taas häid tulemusi,  kasvaja oli suurenenud. Seekord tuli võtta vastu ka uudis, et haigekassa poolt ei ole enam ühtegi ravimit, mis võiks mind aidata.

Kuid siiski on olemas veel üks ravim, mis võiks aidata ja anda juurde aega lähedastega.  Ravimi hind on kolmeks kuuks 15 000 eurot. See hind on üsna hirmutav. Õnneks on olemas Kingitud Elu fond, kes aitab sellistel juhtudel. Arsti soovitusel võtsimegi teiega ühendust. Oleme väga tänulikud, et aitate meil vajalikku ravi finantseerida.

Täname nii teid kui ka häid annetajaid! Te aitate inimesi, kes on teile täiesti võõrad. Jätkugu teil südamesoojust aidata raskelt haigetel inimestel leida lootust ja jõudu."

Tule vähiravifondi püsitoetajaks kasvõi 1 või 5 euroga kuus. Iga euro loeb. Tilkadest saab meri.

Annetada saab SIIT.