Liina Ravneet Elvik

Foto: Erakogu
Õhtulehe horoskoobid
13. mai 2021, 15:54

HÜVA NÕU | Kuidas väsimusest, tujutusest ja kurbusest välja rabeleda?

Pikk koroona-aasta ja kodus olemine on vaatamata suveootusele ja aina ilusamaks minevatele ilmadele jätnud oma jälje ning inimesed on väsinud ja stressis. Ükskõik milline püsivam ebamugavus või rahulolematus kehas või meeles on joogaõpetaja Liina Ravneet Elviku sõnul märk lahtiühendatusest oma hingega.

See valu on tegelikult igatsus, mida su keha ja meel hingega taasühinemise järele tunnevad. Jooga ja mediteerimine, kasvõi kolmeminutiline meditatsioon aitavad väsimusest, tujutusest ja kurbusest välja. „Alati kui tunned, et hakkad vajuma stressi või depressiooni, teadvusta endale, et oled kogemata end lahti loginud,“ annab Liina Ravneet Elvik nõu.

Jooga aitab hoida tasakaalu

Elviku sõnul on keha, meel ja hing justkui tabureti kolm jalga. Kui üks on lühem kui teine, istud sa upakil. Aga kui üks jalg on hoopis puudu, siis kaob tasakaal sootuks ja kukud pikali. Sinu olemus kogeks justkui universumit ja iseend nende kolme tahu kaudu. Nende kolme aspekti ühendatus muudab su terviklikuks. Sa vajad kolme jalga, et olla stabiilne. Endaga tegelemine hoiab kolm jalga tasakaalus ja töökorras.

Edasi lugemiseks: