Tanel Kiik

Foto: Ekraanitõmmis
Uudised
17. mai 2021, 13:58

VIDEO | Kiik: palume alla 30aastastel Covid-19 vaktsineerimisele registreerimisel kannatust (15)

Covid-19 vaktsineerimise olukorrast andsid täna kell 14 alanud pressikonverentsil ülevaate töö- ja terviseminister Tanel Kiik, vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer ning töörühma juhi asetäitja, Lääne-Tallinna Keskhaigla juht Arkadi Popov. 

Minister Kiik ütles, et iga vaktsineerimine aitab kaasa ühiskonna avamisele ja pandeemia lõpule. Ta rõhutas, et seni on jõudnud Eestisse vaid kolmandik tellitud Pfizeri koroonavaktsiinidest ehk kellelgi pole ohtu, et jääb vaktsiinist ilma. Kiik kutsus üles ka rahulikkusele vaktsineerimise aega broneerides.

Vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer tõi välja, et 16- ja 17aastased ei saa vanemateta koroonavaktsiinile registreerida – neile saab aja panna seaduslik esindaja. Seer palus ka kõigilt alla 30aastastelt, et enne kella 19 ei tasu digiloo portaali minna.

Arkadi Popov ütles, et homsest saab vaktsineerimisele registreerida ka kõnekeskuse numbril 1247. Popov avaldas lootust, et see leevendab digiregistratuuri koormust.

Vaktsineerimisest Ida-Virumaal rääkides ütles minister, et maakonnas on tempo kasvanud ning hõlmatuse tõstmiseks on töös erimeetmed. Kiige sõnul on praegu nakatumisnäit ligi kaks korda kõrgem Eesti keskmisest, ent positiivsest küljest on Ida-Virumaal vaktsineerituse hõlmatus jõudsalt tõusmas.

Tänahommikuse seisuga on Eestis vähemalt ühe doosiga Covid-19 vastu vaktsineeritud 401 317 inimest, mis on 37,4 protsenti täisealisest elanikkonnast.