Marek Seer.

Foto: Erki Pärnaku
Uudised
18. mai 2021, 14:25

Vaktsineerimise töörühma juht palub vabandust: digiloo järjekord on ebaõnnestunud (35)

„Tuleb tunnistada, et meie otsus, kus ooteruum asub patsiendiportaali, mitte digiregistratuuri ees, ei ole õnnestunud. Sellel ajahetkel tundus see hea variant, praegu tagantjärele vaadates otsustaks teisiti,“ ütles Covid-19 vastase vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer ERR-i uudisteportaalile.

Seeri sõnul on töörühm arutanud, kas saaks järjekorralahenduse praegu tõsta ümber patsiendiportaalist digiregistratuuri ette, kuid paraku ei aitaks see hetkemuret lahendada. „Selle tegemine võtaks nii kaua aega, et selle valmimiseks oleks meil praegune ummik lahenenud. Samuti tuleb arvestada, et digiregistratuur on tugevalt läbi põimunud tervishoiuasutuste IT-süsteemidega ja seetõttu kiireid lahendusi ei ole,“ märkis Seer.

Ta lisas: „Palume vabandust nende kasutajate ees, kes peavad ühises järjekorras ootama teiste patsiendiportaali teenuste kasutamiseks.“

Seer soovitab retsepte vaadata portaalist eesti.ee, koroonatestide tulemusi SYNLAB-i kodulehelt ning eriarstile panna aeg telefoni teel.

Tänasest saab koroonavaktsineerimisele registreerida ka helistades telefoninumbrile 1247, ent selle süsteemis on tehniline rike ehk artikli avaldamise hetkel telefonitsi Covid-19 vastasele vaktsineerimisele aega broneerida ei saa. Küll aga saab jätkuvalt registreeruda vaktsineerimisele patsiendiportaali kaudu, aga kella 14.20 paiku oli digiloo järjekorras üle 36 000 inimese ning eeldatav ooteaeg üle tunni.