Maskis ühistranspordis.

Foto: Merilin Ulm
Uudised
27. mai 2021, 09:12

Andres Merits: maskikohustuse võiks kaotada, aga ühistranspordis erandina alles jätta (20)

Avalikes siseruumides maskikandmise kohustuse võiks kaotada, kuid jätta selle erandina alles näiteks ühistranspordis, kus on inimeste vahel palju kokkupuuteid, ütles Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professor, teadusnõukoja liige Andres Merits „Vikerhommikus“.

„Tegelikult arvas teadusnõukoda, et võiks juba 7. juunist maha võtta ning asendada soovitusega. Aga jätta mõni erand, näiteks ühistransport, kus inimesed rohkem omavahel kokku puutuvad,“ vahendab ERR-i uudisteportaal Meritsat.

Teadusnõukoja liige kommenteeris ka Indrek Sauli arvutusi, et jaanipäevaks võib Eestis senise vaktsineerimise jätkuga karjaimmuunsuse saavutada. Merits ütles, et Sauli arvutused on täpsed, kuid me ei tea täpselt, kui suur on viiruse leviku efektiivsus ning kas 70 protsenti on kriitiline piir.

"Või on see 75 või 80 protsenti? Ja me räägime praegu täiskasvanute vaktsineerimisest. Laste hulgas saab viirus levida takistamatult. Praegu on minu soovitus, et tuleb jätkata vaktsineerimisega kiires tempos ja jälgida kainet mõistust,“ ütles Merits.