Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma

Foto: Kaader videost
Uudised
2. juuni 2021, 12:51

VIDEO | Härma: maski on mõtet kanda rahvarohketes kohtades (31)

Kolmapäevasel pressikonverentsil sõnas terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma, et maski kandmise vajadust peaks inimene ise tunnetama.

„Kui ühistransport on inimesi täis, siis on maski mõistlik kanda. Kui bussis on ainult paar inimest, pole see mõistlik. Samuti poes, kui seisate paljude inimestega järjekorras, on mõistlik maski kanda. Kui pood on tühi, ei tasu kanda. Tuleb ise tunnetada, kas on oht nakatuda – siis tasub kanda. Kui riski pole, siis ei tasu kanda. Risk avalikus ruumis nakatuda on endiselt olemas, kuigi see on vähenenud,“ rääkis Härma.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik selgitas, et kõige kindlam viis ennast ja teisi kaitsta nakatumise eest on eelkõige vaktsineerimine. Kiik lisas, et ees ootab ilus piirangutevaba suvi. 

Küsimusele, kas kordusdoosi saaks ümber suunata mujale kohast, kus tehti esimene doos, vastas COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer, et praegu seda muuta ei saa. „Kui vaktsiini saab olema külluses, siis on see võimalik. Praegu me peame piiratud vaktsiini tingimustes väga täpset arvestust pidama,“ selgitas ta, et vaktsiiniturismi harrastajaid ei ole Eestis kuigi palju.