Tartu vaktsineerimiskeskus Tartus A. Le. Coqi spordihallis.Foto: Aldo Luud
Uudised
3. juuni 2021, 08:29

Digiregistratuuri lisandub 15 000 Covid-19 vaktsineerimise aega

Digiregistratuuri lisatakse neljapäeva ja reede jooksul 15 000 uut aega Covid-19 vaktsineerimisele. Uued ajad on valdavalt 14. juuniga algavasse nädalasse.

„Sellest, kui paljud meist enne sügist end vaktsineerivad, sõltub suuresti ka see, kui avatud on meie ühiskond uut kooliaastat alustades ning sügisese viirustehooaja saabudes,“ ütles COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer.

Uutest broneeringuks avatavatest aegadest pool on Harjumaale ja Tallinnasse, Ida-Virumaale lisatakse 2000 aega. Uusi aegu tuleb ka näiteks Viljandisse, Lääne-Virumaale, Läänemaale, Võrumaale. Infot, millises piirkonnas on vaktsineerimiseks vabu aegu, uuendatakse digilugu.ee avalehel igal hommikul.

Kõik inimesed alates vanusest 16 eluaastat saavad jätkuvalt vaktsineerimiseks aega broneerida digiregistratuuris aadressil www.digilugu.ee ja riigi infotelefonil 1247. Teiseks doosiks inimene ise aega broneerida ei saa, see antakse esimese doosi tegemise ajal. Korraldajad paluvad antud ajaga arvestada ja kindlasti kohale minna – tõhus kaitse tekib pärast teise doosi saamist.

Ilma eelregistreeringuta ei tasu kohale minna, sest elavas järjekorras vaktsineerimist ei toimu. Samuti ei maksa vaktsineerima minna tühja kõhuga. Neil, kes on COVIDit põdenud, tekib vaktsineerimise vajadus 6 kuud pärast tervenemist ja nad saavad ühe kaitsesüsti. Varasemaks ei ole mõtet aega broneerida.

Selle nädala jooksul saabub Eestisse 63 390 doosi vaktsiine, sh 54 990 Pfizerit ja 8400 Modernat. Järgmisel nädalal saabub 54 030 doosi vaktsiine, sh 45 630 Pfizerit ja 8400 Modernat. Jannseni tootja teatas, et vaktsiine sellel ja järgmisel nädalal ei saabu ning Pfizer vähendas järgmise nädala tarnet esialgse kokkuleppega võrreldes 10 000 võrra. Vähendatud dooside võrra suurenevad tarned juuni lõpus. Teiste dooside vajadus on sellel nädalal ligi 20 000 doosi ja järgmisel nädalal 36 000 doosi.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärgid on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib COVID-19 haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist. Ametlik info COVID-19 vaktsineerimise kohta: www.vaktsineeri.ee