Foto: Stanislav Moshkov
Uudised
19. juuni 2021, 11:27

Tallinki laevadel lasi end koroona vastu vaktsineerida 468 inimest (60)

Tallink Grupi initsiatiivil ning koostöös meditsiinikeskusega Confido avanes 17. ja 18. juunil Tallinki Eesti ja Soome vahel reisivatel klientidel võimalus end lasta vaktsineerida laevade Star ja Megastar pardal Helsingi-Tallinna liini väljumistel ühedoosilise Jansseni koroonavaktsiiniga.

„468 rõõmsat ja tänulikku inimest said eile ning üleeile hilisõhtustel väljumistel, kohe peale Jansseni vaktsiinidooside saabumist Tallinkini, kaitsesüsti Tallinki laevadel. Saime vähemalt osadele soovijatele abiks olla. Suur tänu meie partnerile Confidole, et meisse uskusite,“ kirjutab Tallinki juht Paavo Nõgene ühismeedias.

„Teiega koostöö on rõõm. Loodan siiralt, et riik leiab võimaluse töörändurite sihistatud vaktsineerimiseks. Meie ja Confido olime valmis mai kolmandast nädalast, soovitud plaanist saime paraku realiseerida ainult ühe nädala ühe päeva, hetkest, mil saime vaktsiinidoosid. Oli algusest teada, et peale eilset Confidol meile meditsiinipersonali anda ei ole. Me oleme valmis andma Sotsiaalministeeriumile tasuta ruumid, kui leitakse, et nüüd antud teemasse usutakse ja/või oluliseks peetakse. Ühtegi komplikatsiooni terviserikete näol eile ei esinenud. Aitäh Tallinki kolleegid, et aitasite!“ tänab ta.

Vaktsineerimise võimalust pakuti Eesti isikukoodiga vähemalt 18aastastele inimestele järgmistel väljumistel suunal Helsingi-Tallinn. Vaktsineerimise läbiviimiseks laevadel oli Tallinkile ja Confidole vajaliku nõusoleku andnud Eesti Vabariigi Terviseamet ning laevad vastavad kõikidele vaktsineerimiskeskustele seatud nõuetele.

„Tallink Grupp on viimaste kuude jooksul järjekindlalt otsinud ja pakkunud lahendusi meie riikide ametkondadele, mis võimaldaksid meil viirusolukorra võimalikult kiirele paranemisele kaasa aidata ning riikidevahelise vaba liikumise taastada. Vaktsineerimise võimalust laevadel, jõudmaks nende inimesteni, kelleni ehk töistel põhjustel on muidu keeruline jõuda, oleme samuti arutanud meie ametkondadega juba mõnda aega, seega on mul hea meel, et saame juunikuus Eesti vaktsineerimisprotsessile omalt poolt kaasa aidata,“ lisas Nõgene.

Tallinki laevadel läbiviidavate vaktsineerimiste lihtsustamiseks paluti riigilt vaktsineerimiseks eraldada ühekordse doosina süstitavat Jannseni koroonavaktsiini, mis aitab vältida lisakoormuse tekitamist Eesti tervishoiuasutustele, kuna teise doosi süstimise vajadust ja sellest tulenevat administratiivkoormust täiendavalt kellelegi ei teki.