Hea nõu

TOIDUTEADLANE SOOVITAB: nende omaduste tõttu on piim eriti väärtuslik toit! (9)

LISA KOMMENTAAR

kaks konti ja uriinihais2. juuli 2021, 00:13
Kiirelt pr Toiduteadlase publikatsioonide nimekirja uurides võib eeldada, et pr Toiduteadlane on veerandajandi jooksul täielikult pühendunud piimatoodetele. Niipalju siis erapooletusest. Lisaks, 21. sajandil küllastnud rasvhapete- ja oksüdeerunud kolesterooli manustamise propageerijat ei saa ükski raske ajutraumata inimene tõsiselt võtta, eriti arvestades fakti, et propageerijal puudub igasugune meditsiiniline haridus.
NJ1. juuli 2021, 12:52
Asjalik lugu. Piim on väga hea loodusleiutus. Teiste imetajate näitega vehkimine ei päde: esiteks pole neil seda piima kusagilt peale imetamisaja võtta, teiseks ei oska neist keegi teha hapupiima, keefiri ja juustu jne, kolmandaks....jne. Lisateadmisteks: nt inimese rinnapiima ja lehmapiima laktoferriin (võimas antimikroobne valk, sh ka covidi puhul efektiivne) on lausa identsed jne. Piim pole ka laktoositalumatutele vastunäidustatud, vaid korraga tarbitava piima hulk ei tohi ületada teatud kogust.
Nonii1. juuli 2021, 12:54
Piim on laktoositalumatutele vastunäidustatud, kui tegemist on esimest tüüpi talumatusega.
Ruts. 1. juuli 2021, 13:15
Lehmapiipiim on vasikate , kitse ja utepiim tallede söök.
pühavaim1. juuli 2021, 11:24
Ei maksa ratast leiutama hakata. Vaatame loodusesse ja näeme, et vaid loomalapsed tarvitavad piima. Ükski teine imikueast väljunud imetaja piima ei tarbi.
Nii ongi1. juuli 2021, 12:56
Tänapäeva inimese jaoks on loomalasteks elektrijalgrattad ja tõuksid. Lamba- ja kistetalle asemel.
Tulge nüüd maa peale tagasi1. juuli 2021, 10:03
Mis ajast toidutehnoloog = toiduteadlane? Et juuksuri juurde minnes läheb inimene juukseteadlase juurde?
segadus1. juuli 2021, 10:00
ole siis nüüd lahke keda uskuda, toiduteadlane ütleb et piim on kasulik ja seda on tõestanud elu sadu aastaid, aga tihti kohtame teiste nn. toidunõustajate hoiatust,et piim on täiesti ebasoovitav, eriti täiskasvanutele
On on1. juuli 2021, 10:06
Piim ongi vastunäidustatud, kui inimesel on laktoositalumatus. Vaatamata toiduteadlaste ülistavatele argumentidele, võivad tekkida kramplikud kõhuvalud ja -lahtisus.