Foto: Erakogu
Uudised
9. juuli 2021, 13:07

Lapselapsed tänavad vähiravifondi: suur tänu, et annate vanaisa Viktorile juurde väärtuslikku aega!

Vähiravifond „Kingitud Elu“ toetab Pärnumaal Häädemeeste vallas elava Viktor Hundi (72) neerukasvajaravi. Pole kahtlustki, et Viktor on rikas mees: tal on viis last, 12 lapselast ja kaks  lapselapselast! Nii suur on kogu pere rõõm, et fondi annetajate toel on mehel lootust kesta kauem

„Meie vanaisa Viktor sai 5. juulil 72-aastaseks. Me ei saaks olla rohkem tänulikumad, et saime seda päeva temaga tähistada, kirjutavad lapselapsed „Kingitud Elu“ Facebooki-lehel.

„Vahetult enne sünnipäeva saabus parim võimalik sünnipäevakink – teade „Kingitud Elult“, et toetate meie armsa vanaisa ravi.

Vanaisa raske teekond sai alguse 2016. aasta alguses, kui ta sattus haiglasse, sest kurtis tugeva valu üle neerude piirkonnas. Kui esialgu paistsid probleemiks olevat neerukivid, ei osanud keegi meist olla valmis sedavõrd elumuutvaks ja hirmsaks diagnoosiks - vanaisal avastati neeru pahaloomuline kasvaja. Esialgu piirduti neeru haigestunud osa kirurgilise eemaldamisega ning järelravi ei määratud. Vanaisa tundis end hästi ja naases haiguslehe lõppedes tööle, olgugi et oli täieõiguslik pensionär.

Ligikaudu aasta hiljem, 2017. aasta sügisel, kaebas vanaisa köha ja valu vasakul küljel, mis viisid välja metastaaside avastamiseni roietel ja kopsu kesksagaras. Järgneva nelja aasta vältel on ta saanud keemiaravi, mis on aidanud haiguskulgu stabiilsena hoida. Esialgu mõjus keemiaravi laastavalt ning pidev väsimus sundis tööst loobuma. Ka meie lähedastena tajusime, et varem nii seltsiv ja humoorikas vanaisa hoidis perekondlikel koosviibimistel nüüd rohkem tagaplaanile. Samal ajal ta pidas ja on alati pidanud perekonnaga aja veetmist nii tähtsaks, et isegi kui ta ei jaksagi suhelda, tahab ta olla meie lähedal – ja meie tema lähedal.

Ajaga paranes enesetunne ja vanaisa toimetas juba aias, mängis lapselapse pulmas noortega seltskonnamänge ning viskas jälle nalja, nagu varem. Kuigi kanged keemiaravitabletid jätavad organismile tugeva jälje, oli vanaisa üldine seisund stabiilne.

Korraliste uuringute käigus tuli aga ilmsiks järjekordne tagasilöök, mis kogu perekonna taas rivist välja lõi. Nimelt selgus, et senine ravi ei ole enam tõhus ning metastaasid on suurenenud.

Raviarst pakkus uue ravivõimalusena välja ravimi, mille soetamist Haigekassa ei rahasta. Et ainuüksi ühe kuu ravi maksumus on üle 5000 euro, siis ilma Kingitud Elu fondi ja heasüdamlike annetajate toeta ei oleks see ravi võimalik.

Siiras tänu Teile, et annate 5 lapse isale, 12 lapselapse vanaisale ja 2 lapselapselapse vanavanaisale juurde väärtuslikku aega! Teete südame soojaks, sest vanaisa on meile tõesti väga kallis ja soovime teda enda lähedale veel pikki aastaid!“

Et vanaisad kestaksid: TOETA JA JAGA!

Et nii kallid vanaisad ja vanaemad kestaksid, selleks loeb iga euro. Tule fondi igakuiseks püsiannetajaks kas või kõige väiksema summaga: kingitudelu.ee