PEAS KÄIVAD SAJAD MÕTTED: Aktiivsus- ja tähelepanuhäirega naine ei suutnud isegi linnulaulu kuulata, kuna lärm peas mängis sellest üle. Foto on illustratiivne.

Foto: Pixabay
Eesti uudised
20. juuli 2021, 10:40

APPI, PEAS KIHUTAVAD SAJAD MÕTTED! Aktiivsus- ja tähelepanuhäirega naine: „Jäin keskendumisvõimetuse tõttu tööst ilma ja hiljem ei julgenud uut kohta otsida.“ (3)

„Kui ma ravimeid ei võta, on mul väga raske olla nii-öelda kohal, sest peas kihutavad sajad mõtted või kummitavad laulud jne. Nii on kogu aeg, seda ei saa välja lülitada. See on väga kurnav,“ räägib noor naine, kes sai tänavu kevadel aktiivsus- ja tähelepanuhäire diagnoosi. Kas tööandjad on valmis vastu võtma vaimse tervise probleemidega inimesi?

Paula (nimi muudetud) meenutab, kuidas paar nädalat enne aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) diagnoosi saamist oli ta maal. Oli kevad ja linnud laulsid. „Ma nii väga tahtsin nende laulu kuulata, aga ei suutnud, sest lärm mu peas mängis neist üle,“ meenutab ta. „Tõtt-öelda olengi enamiku elust veetnud enda peas ja igasuguseid argiasju ajanud autopiloodil, sest pärismaailm ei stimuleeri piisavalt. Lisaks on mul autistlikke jooni,“ selgitab Paula.

Edasi lugemiseks: