Vaktsineerimiskiirabi esimene peatuspunktFoto: Karin Jaanus
Uudised
2. august 2021, 16:06

GALERII | UUS ALGATUS: Tallinnas saab nüüd kutsuda vaktsiinikiirabi! Regionaalhaiglas saab kaitsepookida ka elavas järjekorras (41)

Täna alustab Tallinnas tööd vaktsiinikiirabi projekt, mis eduka vastuvõtu korral laieneb ka teistesse piirkondadesse Eestis. Ühtlasi teatas regionaalhaigla, et augustikuus saab vaktsineerida ka ette registreerimata.

Vaktsiinikiirabi on lahendus, kus vähemalt kümneliikmeline end COVID-19 vastu vaktsineerida soovivate inimeste grupp saab Tallinna piires kutsuda vaktsineerijad enda juurde kohale – on see siis töökoht, korteriühistu, spordiklubi, sõpruskond vms.

Brigaadi esimene väljasõit on Uus-Veerenni ehitusplatsile, kus kõik töötajad saavad end vaktsineerida.

PERH-is saab vaktsineerida ette registreerimata

Regionaalhaigla õendusvaldkonna arendusjuht Aleksei Gaidajenko kutsub COVID-19 vastu vaktsineerima kõiki Eesti elanikke alates 12. eluaastast. „Meie vaktsineerimiskabinet on avatud kõigil augustikuu tööpäevadel (v.a 20. august) kell 8.00-16.00. Kahel nädalavahetusel, 13.–15. ja 27.–29. augustil avame täiendavad vaktsineerimiskabinetid, mis töötavad kell 8.00-20.00. Ootame vaktsineerima nii ette registreerunud inimesi kui ka neid, kel aega broneeritud ei ole,“ selgitas Gaidajenko.

„Kui tulete vaktsineerima ilma etteregistreerimata, palume varuda aega – elav vaktsineerimisjärjekord võib küll olla pikk, kuid soovitud vaktsiinidoosist ilma ei jäeta kedagi,“ ütles Gaidajenko, lisades, et pärast vaktsineerimist tuleb 15 minutiks jääda ka tervishoiutöötajate jälgimisele.

Regionaalhaiglas on kasutusel Pfizer/BioNTechi vaktsiin Comirnaty. Vaktsineerimisele võivad tulla ka need inimesed, kes soovivad saada Pfizer/BioNTech vaktsiini Comirnaty teist doosi. Seda juhul, kui esimese doosi saamisest on möödunud 5-6 nädalat. COVID-19 haiguse läbipõdenuid on soovituslik vaktsineerida ühe doosiga 6. kuul pärast tervenemist.

Vaktsineerimisaja saab ette registreerida üleriigilise digiregistratuuri kaudu või telefonil 617 1049. Vaktsineerimisele võta kaasa isikut tõendav dokument.