Foto: Karin Jaanus
Poliitika
3. august 2021, 15:03

Kaja Kallas Marika Priske vallandamisest: mina palusin riigisekretäril helistada (111)

Peaminister Kaja Kallas tunnistas, et sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske vallandamise algatus tuli temalt, kuid hiljem peaminister pehmendas oma väljaöeldut.

„Jah, mina palusin riigisekretäril helistada,“ ütles Kallas vastuseks küsimusele, kes andis riigisekretärile korralduse helistada reedel Priskele, et teatada talle peatsest ametist vabastamisest, vahendab ERR.

Vikerraadio saates „Uudis+“ esitatud küsimusele, kas Priske vabastamine oli tema initsiatiiv, vastas Kallas: „Otsuse saavad teha sotsiaalkaitseminister ning tervise- ja tööminister, kes nii-öelda kantslerit [sotsiaalministeeriumis] jagavad. See on nende ühine otsus, ühine otsus on ka leida uus inimene selle ametikoha täitmiseks. Seda, et ma ei ole olnud rahul sotsiaalministeeriumi juhtkonna tööga, sellest ma olen kogu aeg ka tervise- ja tööministriga rääkinud ja see kindlasti ei ole mingi üllatus. Aga lõpliku otsuse teevad need ministrid koos.“

Marika Priske sai reede õhtul telefonikõne riigisekretär Taimar Peterkopilt, kelle sõnum olnud konkreetne: ootus on, et kantsler võiks ametist lahkuda.

Esmaspäeval teatas sotsiaalministeerium, et tervise- ja tööminister Tanel Kiik (Keskerakond) ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (Reformierakond) teevad valitsusele ettepaneku kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske.

„Ma tahan, et inimesed, kes on poolteist aastat sisuliselt puhkuseta olnud, saaksid töörahu. Kui selleks on tarvis kantsleri tagasiastumine, saan sellest aru,“ tõdes Priske pressikonverentsil.