Koroonatestimine.

Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
4. august 2021, 11:16

KUST KOROONAT SISSE TUUAKSE? Terviseamet jälgib nelja välismaise päritoluga kollet (84)

Euroopa Liidu koroonapass teeb reisimise lihtsamaks, ent reisida saab mitmesse kohta ka teste tehes. Eestlased on reisimisvõimalust kasutades toonud koroonaviirust Eestisse ainuüksi eelmisel nädalal 25 erinevast riigist.

Terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel rääkis, et terviseametil on praegu jälgimisel neli kollet, mille puhul on haigus sisse toodud. Jälgimisel on seitsme nakatunuga kolle Gruusiast, kümne nakatunuga kolle Soomest, kuue nakatunuga kolle Hispaaniast ja seitsme nakatunuga kolle Luksemburgist.

Eelmisel nädalal moodustasid Eestisse sisse toodud haigestumised 9,2% kõigist haigusjuhtudest.

Suurematest välismaise päritoluga kolletest sel suvel oskas Pruudel nimetada vaid ühe Lõuna-Eesti kolde ning ühe Harju- ja Raplamaa kolde.

Suve alguses suundus Soomest kodumaale tulnud eestlane Lõuna-Eestisse. Ta rikkus karantiinikohustust ja läks perekondlikule koosviibimisele. Seal andis ta Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) koroonatüve edasi mitmele pereliikmele, kust haigus ka teistele levis. Tartu ülikool kinnitas juhuvalimi alusel Lõuna-Eestis 12 LAV tüvega juhtumit.

Juuni alguses toodi India tüvega koroonakolle sisse Venemaalt. Nimelt käis enesele teadmata viirusega haigestunu Kehtna Kunstide koolis lasteaia lõpuüritusel. Harju- ja Raplamaal oli kokku 60 haigusjuhtu.