Koroonavaktsineerimine

Foto: Stanislav Moshkov
Uudised
10. august 2021, 11:09

Kaitsevägi asub toetama elanike kaitsepookimist: Tallinna tuleb mobiilne vaktsineerimispunkt (9)

Kaitsevägi läkitab meedikud toetama riiklikku vaktsineerimiskampaaniat, püstitades Tallinnas Mustika keskuse parklasse mobiilse vaktsineerimispunkti.

Kaitsevägi kaasati avalikkuse vaktsineerimisse tervise- ja tööminister Tanel Kiige ametiabi taotluse järel. Esialgu panustab kaitsevägi kahe tegevväelasest meedikuga. Lisaks kuuluvad vaktsineerimismeeskonda kaks naiskodukaitsjat.

„Kui siiani on kaitsevägi keskendunud vaktsineerimisel kaitseministeeriumi valitsemisala teenistujatele ja ajateenijatele, siis nüüd on meil võimalus anda panus ka ülejäänud elanikkonna toetamiseks. Maksimaalne vaktsineeritus on hetkel parim viis riiki lukku panemata elu käimas hoidmiseks,“ ütles kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lusti.

Vaktsineerimispunkti on võimalik külastada Mustika keskuse parkla Bauhofi poolses osas 10. ja 12. augustil kell 11–17. Soovijad saavad lasta end vaktsineerida Jansseni ja Moderna vaktsiinidega. Kaitseväelaste edasise rakendamise aeg ja koht täpsustatakse lähipäevil. Plaan on toetada riiklikku vaktsineerimist oktoobrini.

COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juhi Marek Seeri sõnul suureneb kaitsesüsti saanud inimeste hulk küll tõusvas tempos, kuid hetkel käib tugev võidujooks ajaga. „Iga päev kuuleme sadadest uutest nakatunutest ning võimalikult paljude inimeste vaktsineerimine on ainus viis, kuidas saame hoida Eestis elu avatuna. Mida rohkem on kohti, kus inimene kiiresti ja mugavalt kaitsesüsti kätte saab, seda julgemalt saame sügisele vastu minna. Tänan kaitseväge, kes siin õla alla pani ja appi tuli,“ ütles Seer.

Vaktsineerimine on kõigile tasuta. Vaktsiini Moderna (Spikevax) manustatakse alates 12. eluaastast ja selle puhul tuleb teine doos teha 4 nädalat pärast esimest kaitsesüstimist. Vaktsiiniga Janssen on võimalik vaktsineerida alates vanusest 18 eluaastat ja teha tuleb üks doos. Täiskaitse saavutatakse 2 nädalat pärast vaktsineerimiskuuri lõpetamist.

Jätkuvalt saab Eestis end COVID-19 vastu vaktsineerida ka eelregistreerimisega – selleks tuleb aeg broneerida telefonil 1247 või digiregistratuuris www.digilugu.ee. Ka on kõigis maakonnahaiglates sellest nädalast avatud vaktsineerimiskabinetid, kuhu võib sisse astuda ilma aega kinni panemata. Nende ja teiste kiirvaktsineerimise võimaluste kohta leiab infot veebilehelt www.vaktsineeri.ee, samuti annab teavet riigiinfo telefon 1247.