Vaktsineerimine

Foto: Karin Jaanus
Uudised
19. august 2021, 10:00

Kaitsevägi avab vaktsineerimispunktid Lõuna-Eesti külades (8)

Kaitsevägi saadab sel laupäeval oma meedikud kuute asukohta Lõuna-Eestis, et toetada riiklikku vaktsineerimiskampaaniat.

„Tallinnas kasutatav kaitseväe vaktsineerimispunkt on rahva poolt soojalt vastu võetud. Sellega seoses palus sotsiaalministeerium kaitseväelt tuge, et vaktsineerimine jõuaks otse ka Lõuna-Eesti väiksematesse paikadesse,“ ütles kaitseväe akadeemia sõja- ja katastroofimeditsiinikeskuse ülemarst kolonelleitnant Ahti Varblane. „Meie jaoks on see tunnustus ning hea meelega paneme õla alla, et toetada riiklikku vaktsineerimiskampaaniat.“

21. augustil on võimalik vaktsineerida järgnevates kohtades: 

  • Urvaste külas koolimaja parklas kell 09.00–09.20

  • Uue-Antsla külas korterimajade juures kell 10.25–10.45

  • Kobela alevikus Linda rahvamaja juures kell 11.55–12.55

  • Vastse-Roosa külas Metsavenna talu parklas kell 14.35–14.55

  • Krabi küla poe parklas kell 17.05–17.25

  • Luustniku külakeskuse ees kell 18.45–19.05

„Meie eesmärk on pakkuda võimalikult paljudele inimestele mugavat ja kodulähedast vaktsineerimisvõimalust ning oleme kaitseväe meedikute abi eest tänulikud. Lõuna-Eesti on järgmine loogiline koht, kus ühiselt Eesti avatuna hoidmise nimel tegutseda,“ ütles Covid-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer ning lisas, et praegu ennast vaktsineerides saab täiskaitse septembrikuu lõpuks ja see üsna viimane võimalus.

Soovijad saavad lasta end vaktsineerida Moderna vaktsiiniga. Kaitseväe vaktsineerimispunktide edasise rakendamise plaani täpsustatakse jooksvalt. Kaitseväe plaan on toetada riiklikku vaktsineerimist oktoobrini.

Kaitsevägi kaasati avalikkuse vaktsineerimisse tervise- ja tööminister Tanel Kiige ametiabi taotluse järel. Esialgu panustab kaitsevägi kahe tegevväelasest meedikuga. Lisaks kuuluvad vaktsineerimismeeskonda kaks naiskodukaitsjat.

Vaktsineerimine on kõigile tasuta. Vaktsiini Moderna (Spikevax) manustatakse alates 12. eluaastast ja selle puhul tuleb teine doos teha neli nädalat pärast esimest kaitsesüstimist.