HETKEL HOIAB PORTFELLI EDASI: Tervise- ja tööminister Tanel Kiik on rääkinud, et kaalus tõsiselt, kas ta peaks tagasi astuma seoses terviseameti külmlao probleemidega. Praegu ta selleks vajadust ei näe.

Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Eesti uudised
24. august 2021, 16:51

TAASISESEISVUMISAJA SUURIM FOPAA! Võtmeküsimus: kas Tanel Kiigel õnnestub seegi kord ühiskonda uinutada ja ministritoolile püsima jääda? (16)

Kui EKRE musta hobusena riigitüüri juurde lasti, kappas valgel võimuratsul valitsusse ka toona vaid 30aastane Tanel Kiik. Valitsuse noorimale liikmele anti üks raskemaid portfelle üldse: taibukas ja kiire õppimisvõimega Kiik pidi endale peensusteni selgeks tegema kogu sotsiaalvaldkonna. Just see on olnud tema eesmärk ministrina: õppida ning kasvatada tuntust, et pääseda järgmistel suurvalimistel riigikokku. Selle raames pole hea määrida enda mainet ja jääda avalikkuse hambusse kui käkiminister, kelle valitsusalas on toimunud taasiseseisvunud Eesti kurikuulsaim fopaa: terviseameti külmlao rike.

„Ma tõsiselt kaalusin, pidades nõu väga mitme targa inimesega, et kas see on koht, kus peaks minister ametist taanduma, või see on koht, kus minister peaks jätkama kriisivastast võitlust,“ rääkis tervise- ja tööminister Tanel Kiik esmaspäeval riigikogu riigieelarve erikomisjonis, kus armutult hekseldati riigisekretäri Taimar Peterkopi juhtimisel valminud uurimisraportit terviseameti peahoones toimunud külmlao rikkest.

Edasi lugemiseks: