Mai lõpus võeti Taanis kasutusele digitaalsed koroonapassid, mille pidi avalikesse kohtadesse saamiseks ette näitama. Septembrist see enam vajalik ei ole.

Foto: AFP/ Scanpix
Maailm
27. august 2021, 15:39

Taani loobub septembrist kõigist koroonapiirangutest (29)

Taani loobub 10. septembrist kõigist koroonapiirangutest, muuhulgas ei klassifitseerita haigust seal enam ühiskonnale ohtlikuna.

Reedel avaldas riigi terviseminister Magnus Heunicke pressiteate, kus ütles, et Taanis on vaktsineerimismäär kõrge, eriti riskigruppide seas, mistõttu ei ole viirusega kaasnevad riskid enam niivõrd suured.

„Epideemia on kontrolli all, meil on rekordkõrged vaktsineerimisnumbrid. Selle tulemusena saame 10. septembril loobuda erinõuetest, mille koroonaviirusega võitlemiseks algselt pidime kehtestama,“ sõnas ta.

Juba 1. septembril kaotatakse Taanis mitmed piirangud, eelkõige kohustus restoranides ja baarides koroonapassi näidata, samuti taasavatakse ööklubid. 10. septembrist ei ole koroonapassi ettenäitamine üritustel vajalik.

Covid-19 klassifikatsiooni muutmine ei mõjuta siiski Taani reisimise reegleid, mida reguleerib eraldi erakondadevaheline leping, mis peaks lõppema oktoobris, ütles tervishoiuministeeriumi pressiesindaja.