Tanel Kiik

Foto: Robin Roots
Uudised
15. september 2021, 21:39

Kiik: eneseisolatsiooni saadetud mittevaktsineeritud jäävad hüvitisest ilma (235)

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul jäävad uuest aastast eneseisolatsiooni saadetud mittevaktsineeritud hüvitisest ilma.

Koroonahaige lähikontaktsetest peavad praegu jääma kümneks päevaks eneseisolatsiooni vaid mittevaktsineeritud, kellele seni on kodus olemise ajaks väljastatud karantiinileht, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

Karantiinilehele kehtivad samad tingimused nagu haiguslehele ehk esimesed kolm päeva on inimese omavastutus, mil eneseisolatsioonis püsimist ei hüvitata. Alates neljandast päevast makstakse inimesele hüvitist 70 protsendi ulatuses töötasust.

„Sellisel kujul erinevate karantiinilehtede hüvitamine, et näiteks Covid-19 haigega kokkupuutunu saab riigi kulul hüvitist olukorras, kus ta teadlikult on otsustanud ennast mitte vaktsineerida, see kord tulevikus muutub,“ lubas Kiik.

„Praeguse seisuga kehtib kord käesoleva aasta lõpuni ehk mõistlik on uuest aastast rakendada ka teisi reegleid, kuna selleks ajaks on tõesti olnud kõigil inimestel võimalik ennast vaktsineerida,“ rõhutas ta.