Foto: Vida Press
Hea nõu
15. oktoober 2021, 07:00

VERERÕHK ON LIIGA MADAL? Pitsi konjaki asemel võta appi need toniseerivad taimed!

Oleme harjunud, et kõrge vererõhu puhul kirjutab arst välja hulga ravimeid. Aga kui teemaks tuleb madal vererõhk, kehitavad paljud arstidki õlgu ja soovitavad võtta pitsi konjakit. Kas loodusravi pakub meile võimalust end aidata? Pisut ikka.

Kuna madala vererõhu puhul on tegu vereringehäirega, õigemini selle loidusega, siis on peamiseks abiks toniseerivad taimed ja taimsed toonikud

Kuldjuur

Foto: Illustratsioonid: Tiina Saidla

Tinktuur. Seda saab ka kodus valmistada. Täitke liitrine klaaspurk kuivatatud kuldjuure seibidega ja valge need üle 40protsendise viinaga. Laske kaks nädalat tõmmata, purki aeg ajalt loksutades. Tarvitage 2 sl päeva jooksul, aga mitte vahetult enne magamaminekut.

Vooljas konnatatar

Tinktuur. Täitke liitrine klaaspurk konnatatra kuivatatud juurte seibidega ja valage need üle 40protsendise viinaga. Laske kaks nädalat tõmmata, purki aeg-ajalt loksutades. Tarvitage 20 tilka 2 korda päevas, aga mitte vahetult enne magamaminekut.

Pohl

Foto: Illustratsioonid: Tiina Saidla

Marjad. Pohla võib nimetada põhjamaiseks ženšenniks ja toonikuks. Kasutage pohlamarju smuutide sees või sööge vähese meega segatuna 1 tassitäis päevas. Võite pohlasid ka kuivatada ja kasutada toitude sees või lihtsalt näksida.

Sidrunväändik

Marjad. Tõstavad toonust ja parandavad verevarustust. Kasutage peotäis kuivatatud marju päevas.

Vesi ja sool

Soolvesi. Lisage ühele liitrile puhtale veele noaotsatäis roosat mineraalsoola ja jooge see päeva jooksul söögi vaheaegadel ära.

Raudrohi või pojeng

Pojeng

Foto: Illustratsioonid: Tiina Saidla

Vahelduvad jalavannid eeterliku õliga. Võtke kaks kaussi, valage ühte külm ja teise soe vesi. Lisage sooja vee kaussi raudrohu või pojengi eeterlikku õli. Tõstke jalgu vaheldumisi kaussidesse 10 minuti jooksul.

Tatar

Foto: Illustratsioonid: Tiina Saidla

Massaaž. Pange kaussi poolteist kilo koorimata tatrakruupe. Sõtkuge jalgadega selles kausis iga päev 15 minutit. See ergutab talla all olevaid reflekspunkte ja keha saab ise ennast korrastama hakata.