Kristian Jaani

Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
14. oktoober 2021, 21:40

HOIATUSTE AEG ON LÄBI: koroonatõendi küsimisest keelduvaid restoraniomanikke ootab trahv (90)

Restoraniomanikke, kes on saanud korduvaid hoiatusi vaktsineerimistõendi kontrollimise alatähtsustamise eest, ootab trahv. Selles leppisid kokku terviseamet ning politsei- ja piirivalveamet.

Siseminister Kristian Jaani sõnul on PPA augustikuust tänaseni teinud üle 20 000 tunni piirangute täitmise, sealhulgas maskikandmise kontrolli, vahendas „Aktuaalne kaamera“. Käidud on 500 meelelahutuskohas ja 4500 ühissõidukis. Seda muude tööde ja ületundide arvelt, milleks valitsus eraldas lisaraha.

„Mahud, mida täna tehakse, on tegelikult väga suured. Mina ei arva, et me peaksime mahte suurendama. Aga ma tean, et me saame selle mahu sees kindlasti sihitada tegevusi pisut teistmoodi,“ ütles Jaani.

Sihitamine tähendab ettevõtjate sihikule võtmist.

„Me oleme näinud sotsiaalmeedias selliseid ettevõtjaid, kes uhkustavad selle üle, et tulge meie juurde, kuna meie juures ei pea mingisugust tõendit esitama,“ nentis Jaani.

Terviseamet pidas neljapäeval nõu PPAga ja sõnum on selline: hoiatuste aeg on läbi. Eelkõige lähevad kontrollid neisse ettevõtetesse, kes on juba hoiatusi saanud.

„Kui nad on uuesti järjepidevalt rikkunud, siis me enam ei piirdu hoiatuste ja selgitustega,“ lubas terviseameti tervishoiukorralduse osakonnajuhataja Ragnar Vaiknemets. „Ma ei oska öelda konkreetselt, mitut ettevõtet me uuesti kontrollima läheme, kellele on hoiatus antud, aga neid on ikka hulgi.“

Maksimaalne trahv on 13 000 eurot, ütleb terviseamet. Seda siiski alguses ei soolata, keskmine trahvisumma on kolm kuni neli tuhat eurot.