Juba tavaline intensiivravi on kallis, kuid Covid-19 puhul lisandub ka hilisem arstimine teistes osakondades ja rehabilitatsioon.

Foto: Raigo Pajula / ITK
Uudised
19. oktoober 2021, 21:00

55aastase mehe Covid-19 ravi maksis peaaegu 300 000 eurot ning kestis kolm ja pool kuud (20)

Doktor Sergei Kagalo toob välja ligikaudsed summad, kui palju maksab koroonahaige ravi. Näiteks kulub juba voodikohale intensiivravis 953–1125 eurot. Tuleb arvestada, et koroonaviirus põhjustab ka teisi eluohtlikuid häireid ja taastumiseks võib minna tohutu aeg. Tartu ülikooli kliinikumis kestiski kõige kallim ravi pea neli kuud. Viis ülikallist ravi läksid seal kokku maksma 848 633 eurot. Millele siis rahahunnikud kuluvad?

Tartu ülikooli kliinikumi (TÜK) ravijuht doktor Andres Kotsar ütleb, et raviarvete maksumus sõltub patsientide ravist, haiguse raskusest, ravi kestusest ja intensiivravis viibitud päevadest. „Kõikide Covid-19 patsientide haiglaravi keskmine ravikestus on olnud 14 päeva, mis on aga üle kahe korra pikem kui muu aktiivravi keskmine näitaja,“ räägib ta. TÜKis ravitud Covid-19 patsientidest 19% on vajanud ravi intensiivravi osakonnas. Nende patsientide haiglaravi keskmine kestus on 25 päeva.

Edasi lugemiseks: