Jüri Ratas

Foto: Robin Roots
Uudised
19. oktoober 2021, 23:24

VIDEO | Jüri Ratas: me ei tohi jõuda nii kaugele, et tööle lubatakse ainult vaktsineerituid (199)

Riigikogu esimees ja Keskerakonna juht Jüri Ratas rääkis ETV „Esimeses stuudios“ saatejuht Andres Kuusele, et ta ei plaani kultuuriminister Anneli Otti välja vahetada ning rõhutas, et vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimestel ei tohiks tööl ja tervishoius vahet teha.

Esmaspäevast Covidi-testiga restorani ja üritustele ei pääse. Kas teil on uus kultuuriminister välja valitud?

Meil on kultuuriminister olemas.

Kultuuriminister, kes ei saa külastada kultuuriüritusi.

Esiteks, see piirang kehtib jaanuari keskpaigani ja siis tuleb edasi vaadata, mis on seis. Teiseks, kultuuriminister saab oma tööd teha. Tõsi, kui me räägime, kas ta saab külastada etendusi, siis kui ta ei ole vaktsineeritud, siis ei saa. Ma arvan, et me ei tohi Eesti vabariigis jõuda nii kaugele, et inimesed saavad tööle minna ainult siis, kui nad on vaktsineeritud või läbi põdenud. Seda lähenemist ma kindlasti ei toeta. Nii, nagu ma ei toeta seda lähenemist, et me hakkame tervishoius tegema vahet vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimestel.

Aga 85 häält valimistel kultuuriministri kohta on ka ikka väga keskpärane lugu?

See ei ole hea tulemus.

Ehk siis tulen küsimuse juurde tagasi kas teil on uue ministri nimi välja valitud?

Ma vastasin teile, et meil on olemas kultuuriminister: Anneli Ott.

Kas vaktsiinipassi nõue sunnib inimesed vaktsineerima või tekib protestivaim? Me juba teame, meeleavaldused ja lõpuks me kõik läheme omavahel tülli.

Seda ei tohi juhtuda. Kui valitsus neid otsuseid teeb, tuleb kaaluda ka seda poolt. Meie oleme tugevalt välja käinud motivatsioonipoole. Perearstide motiveerimise, omavalitsuste motiveerimise. Peame selgelt ütlema välja, et need, kes on riskirühmas, eakad, kui nemad teevad kas esimese doosi või tõhustusdoosi, siis ka riik peaks seda motiveerima rahaga. Ma arvan, et see aitab vaktsineeritust tõsta.