Uudised

Kui tihti peaks ennast kontrollima?

MÕNI EI TEAGI, ET ON HAIGE! Töötervishoiuõde: „On juhuseid, kus oleme inimese pidanud saatma kohe edasi EMOsse.“ (7)

LISA KOMMENTAAR

Toda11. november 2021, 20:15
Mul samamoodi glaukoom leiti confidos. Kolm nädalat hiljem oli op. Ilma selleta oleks ehk pimedaks jäänd.
Mul avastati glaukoom optikaäris12. november 2021, 04:23
Enne seda kuu aega köisin oma arstil, panin tähele, et teleka teksti nägin imelikult. Kontrollis tabelist, et jah - üks silm on veidi nõrgem vist. Oleks vähemalt küsinud, millal silmaarstil käisite viimati. Mõlemas silmas oli rõhk 40 ja optik helistas ise silmakliinikusse, samal päeval käisin seal. Praeguseks silmad opereeritud. See siis Soomes.
Haha11. november 2021, 18:48
Kes teab. Äkki ongi olnud juhuseid, aga üldiselt paneb töötervishoid appi karjuma. Sadas meie firmasse ka kunagi sisse. Üldiselt saime isegi kiita, aga sissejuhatuseks nõuti riskianalüüsi. Selle koostamiseks pidi esteks koolitusele minema. Kolleeg käis siis koolitusel ära. See oli loomulikult tasuline. Pani siis pudelikese veini hinge alla ja tõmbas rindu teise ka ning kirjutas valmis. Täielik purjus inimese jutt ja totrad pildid ka juurde joonistatud, aga kiita saime. Tubli! Ja muide, paari nädala pärast sai kolleeg kasvaja diagnoosi ...
kata11. november 2021, 09:35
Töötervishoid ei ole perearstindus. Töötervishoid on kahjuks muutunud tööandjalt raha välja pumpajaks, mitte ei tegele sellega, milleks nad on loodud.
Meie tervishoiusüsteem11. november 2021, 09:26
on väga vildakas. Abi saavad kuulsused ja suure rahakotiga inimesed, teised on tüütu ballast. Töötervishoiuarstindus on jällegi üks bürokraatlik süsteem, kus inimesed on sunnitud oma terviseprobleeme tihti varjama, sest vastasel korral võivad kaotada töökoha. Reaalset abi aga sealt ikkagi ei saa.
Oswald11. november 2021, 08:07
Just Qvalitases avastati minu silmas graukoom ja suunati kohe EMOsse. Tundsin küll, et silm pole justkui õige aga midagi hullu ei osanud kahtlustada. Tänu Qvalitase optometristi (ei tea täpselt silmi kontrollinud daami ametinimetust) tublile tööle sain EMOsse ja sealt siis juba edasisele silmaravile mis kestab siiani.
Oswald11. november 2021, 08:09