LÕPUKS VABADUS: Taanis pääsesid rõõm ja kontserdid lahti päev pärast piirangute kadumist ja vaevalt noored nüüd sellest loobuda tahavad.

Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
31. oktoober 2021, 20:10

KOROONAVIIRUS MAAILMAS: 246,4 miljonit koroonatõbist, eeskujuriik Taani võib samuti hätta sattuda (5)

Pühapäeva hommikuks lähenes koroonanakatunute arv maailmas juba 247 miljonile, teatas olukorda jälgiv Johns Hopkinsi ülikool. Tongal, mis seni on olnud üks vähestest koroonapandeemiast pääsenud riikidest, avastati esimene nakatunu ning vähemalt peasaarel plaanitakse kehtestada ranged karantiinimeetmed. Taani, kes esimesena Euroopas kaotas kõik piirangud juba 10. septembril, kardab nüüd, et igapäevane nakatunute hulk võib novembri keskel jõuda halvemal juhul 3200 juurde ja haiglasse satub kuni 300 inimest. Eelmisel nädalal avastatud haigestunuist oli 55 protsenti saanud mõlemad vaktsiinidoosid, teatas tervishoiuminister Magnus Heunicke.

Minister arvab, et seda arvu hinnates tuleb arvestada ka sellega, et 86 protsenti Taani elanikest on vaktsineeritud ja põeb haiguse kergemini läbi, kui haiglaid peamiselt koormavad vaktsineerimata inimesed. Reedel oli 5,8 miljoni elanikuga riigi haiglates vaid 221 koroonahaiget, mis tähendab siiski, et nende arv on oktoobri jooksul kolmekordistunud. Seetõttu peavad ka vaktsineeritud inimesed käima ennast testimas, kui neil on vähimgi kahtlus, et haiguseidud on nendeni jõudnud, rõhutas Heunicke, kes käskis avada viiruseohtlikumas piirkonnas Kopenhaagenis ja selle ümbruses laupäeval uuesti tasuta kiirtestikohad.

Edasi lugemiseks: