Foto: volkova
Uudised
14. november 2021, 22:00

MÜÜT VÕI MITTE? Kas migreenihoo võib vallandada eelmisel päeval söödud toit?

Migreen on tugeva peavaluna väljenduv levinud neuroloogiline haigus, mida põeb 16–18% elanikkonnast. Peavaluhoogu saadavad tihti iiveldus ning valgus-, müra- ja lõhnatundlikkus. Täpseid tekkepõhjuseid veel ei teata, kuid rolli mängivad aju keemilised reaktsioonid, geneetilised ja keskkonnategurid. 

Popkorn

Popkornis on aminohappeid, mis aitavad moodustada serotoniini, mis reguleerib une ja ärkveloleku rütmi, leevendab stressi ja pinget.

Mango

Viiluta üks toores mango ja mikserda see koos maitsestamata jogurtiga. Joogis on antioksüdante, valke ja vitamiine. Kui sulle ei meeldi mango, proovi arbuusi või marju.

Kikerherned

Kikerhernes on rohkelt B6-vitamiini, mida on vaja serotoniini tootmiseks.

Kummelitee

Kummeliteel on rahustav mõju, soe jook aitab muutuda uniseks.

Mesi

Lisa rahustavat mett kummeliteele.

Kirsid

Kirsid sisaldavad serotoniini tootmiseks vajalikke süsivesikuid. Kirsid sisaldavad ka  melatoniini, mis mõjutab und ja une kvaliteeti. Kirssides on ka rohkelt vananemist aeglustavaid antiüksüdante.

Kalkun

Kalkunilhas on aminohapet trüptofaani, mis aitab rahuneda. Kui sa ei söö liha, siis proovi röstitud kõrvitsaseemneid. Ka nendes on rikkalikult trüptofaani.

Banaan

Banaanid  sisaldavad kaht ainet, mis lõõgastavad lihaseid: magneesiumi ja kaaliumi. 

Lehtkapsas

Lehtkapsas sisaldab kaltsiumit, mis soodustab uneks vajaliku melatoniini tootmist. Lehtkapsas sisaldab ka palju luudele kasulikku K-vitamiini.

Allikas: Iltalehti