Põlva haigla

Foto: Aldo Luud
Uudised
5. november 2021, 18:31

Põlva kriisikomisjon: ainult kogu riigi täielik sulgemine aitaks kriitilist olukorda leevendada (148)

Koroonaviiruse leviku poolest hetkel kõige kehvemas seisus Põlva valla kriisikomisjon kutsub valitsust üles kehtestama rangemaid piiranguid.

Komisjon märgib, et seoses Covid-19 pandeemia eriti ulatusliku levikuga Põlvamaal ja kogu vabariigis on suure ohu all elutähtsate teenuste nagu igapäevane arstiabi ja päästevõimekus osutamine.

„Põlvamaal juba on seoses personali nakatumisega suur puudus meditsiiniõdedest, hooldajatest, aga ka päästetöötajatest. Juba praegu elame reaalsuses, kus Põlva hooldekodus on 37 hoolealuse jaoks vaid kolm hooldajat, kuna kõik teised on haigestunud koroonasse. Sarnane olukord valitseb Põlva haiglas,“ teatab komisjon.

See tähendab, et oht on eelnimetatud teenuste katkemiseks. Nakatunute arv on suurem kui eales varem ja tänaste kehtestatud piirangute valguses pole loota olukorra paranemist nii pea.

„Meil puudub maakondade vahel piir. Põlvamaad ei lahuta teistest piirkondadest ka vesi ega soo. Kellel täna on olukord veel peaaegu korras, võib juba homme olla hädas“, sõnab Põlva valla kriisikomisjoni juht Georg Pelisaar.

Eelnevast lähtuvalt kutsub Põlva valla kriisikomisjon üles kehtestama rangemaid Covid-19 piirangud kogu vabariigis: „Ainult ühiskonna täielik sulgemine aitab praegust kriitilist olukorda leevendada.“