„Tervishoiutöötajatena teeme kõik, et keegi ei lahkuks siitilmast seetõttu, et haiglas ei jätku töötegijaid, voodikohti või vabu hingamisaparaate,“ ütleb kopsukliiniku õde Siiri Puru, kes on ka Eesti Õdede liidu Lõuna regiooni juht.

Foto: Kollaaž (2 × erakogu, Aldo Luud)
Uudised
16. november 2021, 01:00

Hingamisteede haigustega inimeste, sealhulgas koroonapatsientide seisund võib muutuda väga kiiresti.

LÕPUTU VÕITLUS TUULEVESKITEGA | Kopsukliiniku õde: „Praegune olukord teeb kurvaks ja tekitab jõuetusetunde.“ (51)

„Vahel on tekkinud jõuetusetunne, sest me võitleme justkui tuuleveskitega,“ iseloomustab praegust koroonaolukorda kopsukliiniku õde Siiri Puru. „Muidugi tunneme pettumust, et inimesed ei vaktsineeri ja ka valitsusel paistab puuduvat strateegiline kriisijuhtimise plaan.“ Õed ootavad väga, et iga inimene panustaks pandeemia lõppemisse – see tähendab ka vaktsineerimist.

Tartu Ülikooli Kliinikumi kopsukliiniku õde Siiri Puru on näinud ka selliseid inimesi, kes ei uskunud, et koroona võiks neid üldse tabada ja et haigus kulgeb nii raskelt.  Aga praegu tegeleb ta just nendega, kelle ravi kestab pikemalt ehk üle kümne päeva. See ei ole kerge teekond. „Enamasti on sellised patsiendid isolatsioonist vabad, kuid nad pole veel terveks saanud ning vajavad jätkuvat haiglaravi,“ kirjeldab õde. Patsiendid võivad olla läbinud ka kolmanda astme intensiivravi – aga nad vajavad ikka veel lisahapnikku.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99