Foto: Vida Press
Uudised
9. november 2021, 11:47

KARM OTSUS: selles riigis hakkavad vaktsineerimata koroonahaiged ise oma ravi eest tasuma (237)

Singapur tegi nüüd ära selle, millest on olnud juttu mõnes teiseski riigis – vaktsineerimata inimesed, kes haigestuvad koroonasse, peavad alates 8. detsembrist oma raviarvete eest ise tasuma.

Riigi terviseminister Ong Ye Kung kirjeldas seda sammu kui olulist signaali neile, kes endiselt ei taha kaitsesüstima minna, kirjutab The Straits Times.

Eilsel koroona töörühma pressikonverentsil kutsus hr Ong üles kõiki inimesi ennast vaktsineerima.

Muudatus tuleneb sellest, et vaktsineerimata koroonahaiged moodustavad Singapuris suurema osa patsientidest, kes vajavad intensiivravi ja neile kulub ebaproportsionaalselt palju riigi tervishoiuressursse.

Uus arvelduskord kehtib ainult neile, kes otsustavad mitte lasta end vaktsineerida vaatamata sellele, et neil pole meditsiinilisi  takistusi ja kes satuvad koroonaga haiglasse 8. detsembril või hiljem.

Praegu tasub valitsus kõigi Singapuri kodanike ja alaliste elanike Covid-19 raviarved, välja arvatud need, kelle test oli positiivne või kellel Covid-19 sümptomid ilmnesid 14 päeva jooksul pärast Singapuri saabumist välisreisilt.

Nende eest, kes ei saa ennast kaitsesüstida meditsiinilistel põhjustel, tasub haiglaarved endiselt valitsus, samuti alla 12aastaste laste eest.

Osaliselt vaktsineeritud inimestele antakse aega kuni 31. detsembrini, et nad saaksid vaktsineerimiskuuri lõpetada. Pärast seda tähtaega peavad nad Covid-19 nakatumise korral oma raviarved ise tasuma.