Uudised

Terviseameti range soovitus: peresisese lähikontakti korral tuleks vaktsineeritutel ja läbipõdenutel jääda isolatsiooni (13)

LISA KOMMENTAAR

ammu17. november 2021, 06:12
oleks tulnud karantiini jätta ka vaktsineeritud kui peres oli keegi positiivse testiga, mitte lasta teistel ringi tuuseldada.Vaktsiinipassid tuleb ka kaotada,neist ei ole mingit kasu.aitab ainult viirust levitada.Vaktsiin ei päästa ka kedagi,haigestuvad ja surevad samamoodi,kuidas kellegil ette määratud.Gripiga on täpselt samamoodi,mõni on paar päeva haige aga teise võtab pikaks ajaks siruli,mõni saab kopsutüsistuse ja surab.
Kallid isolatsioonis olijad ja määrajad/otsustajad17. november 2021, 01:05
Nakkuse võib saada peres pidevalt lähikontaktis olles ükskõik milliselt 10-st nakkusohtlikust päevast. Jah, teame, et kõige suurema tõenäosusega nakkab paar päeva enne ja mõni päev peale sümptomite teket, aga ju nakkab kogu 10 päeva jooksul. Siis ei saaks isolatsioonis olla 5 päeva peale esimest kokkupuudet, kui iga päev nakkusohtliku pereliikmega kokku puutudes hakkaks uus 5 päeva lugema, sest äkki just see päev toimus nakatumine, mitte varem? ...
...17. november 2021, 01:10
...Tõhus isolatsioon oleks te pakutud 5 päeva peale viimast kontakti nakkusohtliku pereliikmega. Sest keegi ei garanteeri, et nakkuse ülekandumine toimub esimesel kokkupuutel pereliikmega, mitte hoopis viimasel kokkupuutel pereliikmega, selle aja jooksul, kuni esimene nakatunud pereliige on nakkusohtlik. Aga mõte on hea ja teostus ka, kui haiguslehte võimaldatakse. Kui Delta on nii nakkav, siis ju ta nakkab peres pigem varem, kui hiljem, aga mdea, viimane lause on oletus.
Hanna16. november 2021, 21:14
Rangelt soovituslik? Hea, et vähemalt haigusleht väljastatakse ka kontaktsetele vaktsineeritutele ja läbipõdenutele.
Mitte vaktsineeritud EI VAKTSINEERI KUNAGI16. november 2021, 17:32
äh äh äh otsigrl,olli😊
Mitte vaktsineeritule16. november 2021, 21:37
Ega seda teistel pole vaja ,oma tervise rikute ära ,kui koroona saate.
Teeline16. november 2021, 16:22
Kuda, kuda? Aga mede pääministri ütlus, et vaktsineerituid ei tohi diskrimineerida ja nad võivad nii lähikontaktsetene, kui ka viiruspositiivsetena vabalt ringi lehvida. Isegi Terviseamet ja Teadusnõukoda saavad aru, et vaktsineeritud kannavad viirust laiali, aga ministriherrad-provvad ei saa seda kuidagi tunnistatud.
16. november 2021, 13:47
Väga oluline on inimestele meelde tuletada et 2+2 erand - ei kehti pereliikmete kohta on vaja lisada, et VIIRUS EI OLE PERELIIGE ega hooli sellest, ikka nakatab. Selle pärast on elementaarsed hügeenireegilid pere sees isegi olulisemad kui tänaval kuna ohtlike lähikontakte on kodus väga tihti, eriti kui keegi on veidi haige.
co16. november 2021, 14:12
Ei saa öelda, et see nii nakkav on. Üks pereliige oli positiivne, teised haigeks ei jäänud. Elasime tavapärast elu edasi.
Nii ongi.16. november 2021, 14:24
Ma põdesin aasta alul, nüüd tundub, et peaksin vist istumagi läbipõdenuna kodus, ei tohi nina pista välja. Pereliige oli ka haige ja tema elukaaslane ei jäänud vaatamata sellele, et mingit isolatsiooni neil ei olnud. Ühes voodis, ühe katuseall elamine ja elukaaslasele ei nakatunud. Ka töölt ta ühelt vaktsineeritult, kuid haigestunud kolleegilt ei saanud viirust külge - kõigile see ei nakka ja samas pole ka raske asi, nagu gripp minu kogemus.
Stroh16. november 2021, 13:43
Ja seda jama aetakse täna inimestele peale kahte aastat selle nn "koroonapandeemia" algust??? Ma enam ei kahtlegi, et ühel kaunil päeval pannakse kogu see "teadusnõukogu" koos muude nõukogude ja nende liikmetega pikaks ajaks isolatsiooni. Psühhopaadid annavad inimestele nõu. Tule taevas appi.
16. november 2021, 13:49
koroona alguses kehtis väga hambutu reegel - 2+2, mis lubas pere sees haigusel vabalt levida - selles on otseselt süüdi terviseamet.
Tahaks16. november 2021, 14:26
Loota. K6rini on tegelikult sellest "pandeemia"muIast - kus see pandeemia on? Tahaks ka näha. Ma ei tunne hetkel mitte kedagi, kes teaks kedagi, kellel töökaaslased tunneks kedagi, kes oleks kuulnud kellestki koroonahaigest. Ka on sama "koroonasse" surnutega minu tutvuskonnas - neid pole!