Foto: Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei
Uudised
19. november 2021, 15:13

President Karis sai kolmanda vaktsiinidoosi: tõhustusdoosiga aitame nii iseend kui ka ühiskonda (126)

President Alar Karis sai reedel Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) Covid-19 vastase vaktsiini tõhustusdoosi. President Karist vaktsineeriti Pfizeri vaktsiiniga.

„Vaktsineerimine on pandeemiaga toimetulekuks kõige olulisem. Teame, et vaktsiinide toime ajas paratamatult väheneb ning seetõttu on ka väga oluline, et igaüks hoolitseks õige aja saabudes tõhustusdoosiga selle eest, et kaitse koroonaviiruse vastu oleks kestvalt tugev,” sõnas president Karis. President lisas, et vaktsiinide puhul on kogu maailmas leitud, et vaktsineerimine aitab igal juhul saavutada kontrolli viiruse üle ja jõuda lähemale sellele, et piiranguid ei oleks enam vaja. 

Riigipea avaldas lootust, et vaktsineerimispunktidesse jõuavad ka need, kes seni oma vaktsineerimiskuuri pole alustanud. „Vaktsineerides kaitseme nii end kui ka kõiki teisi,“ nentis Karis.

Riigipea külastas ka PERHi intensiivravikeskust, kuhu jõuavad kõige raskemas seisundis koroonahaiged ning vestles seal töötavate arstide ja õdedega. Kohtumisel PERHi juhtkonnaga puudutati koroonakriisiga seotud õppetunde ning samuti räägiti ka muu plaanilise ravi toimumisest. Haiglale on olnud suureks abiks kaitseväe parameedikud, samuti teistest valdkondadest appi tulnud vabatahtlikud, kes on aidanud hakkama saada eriti just nädalavahetustel, mil personaliprobleem on olnud pisut teravam.

„Kohtumisel sain kindlust, et Eesti meditsiinisüsteem saab koroonaviirusega võitlemisel üha paremini hakkama. Kahjuks ei saa seda tingimata öelda patsientide kohta, kes on jätnud end vaktsineerimata ning jõuavad nakatumise järel haiglasse,” ütles Karis. „Eriti oluline on aga juba täna see, et kõik, kes vajavad ravi, pöörduksid siiski vähemalt oma perearsti poole. Ravi on hetkel piiratud, aga mitte peatunud – ja abivajajad saavad abi.“